Ultima actualizare: 11 Martie 2013

Etape si acte. Prevederi legale

Inchidere firma – prevederi legale referitoare la dizolvarea firmei

Conform prevederilor legale, dizolvarea firmei are loc in urmatoarele moduri:

Dizolvarea societatii inainte de expirarea termenului fixat pentru durata sa are efect fata de terti numai dupa trecerea unui termen de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei. Transmiterea patrimoniului firmei are loc (si firma isi inceteaza existenta) la urmatoarele date:

Dizolvarea unei firme cu mai multi asociati

Cand firma are mai multi asociati, se intampla sa apara situatii in care se doreste dizolvarea ei inainte de expirarea termenului fixat ca durata in actul constitutiv. Unul dintre motive poate fi reprezentat de neintelegeri grave intre asociati, neintelegeri care impiedica functionarea firmei. Pentru dizolvarea firmei, dosarul trebuie sa cuprinda urmatoarele acte:

Dupa trecerea a 30 de zile de la data publicarii actului modificator in Monitorul Oficial (Partea IV) se trece la etapa a II-a.

Inchidere firma – prevederi legale referitoare la lichidarea firmei

Dizolvarea firmei are ca efect deschiderea procedurii lichidarii. Dizolvarea firmei are loc fara lichidare, in cazul fuziunii ori in cazul divizarii totale a societatii sau in alte cazuri prevazute de lege.
Ar mai fi de adaugat faptul ca legea prevede ca, prin Hotararea Adunarii Generale a asociatilor pentru modificarea actului constitutiv, se pot numi lichidatorii societatii comerciale. In acest caz, la dosarul de la Registrul Comertului privind radierea se depune si contractul de administrare incheiat intre societatea supusa dizolvarii si lichidarii si lichidatorul persoana juridica.

Inchidere firma – prevederi legale referitoare la radierea firmei

Demersul de radiere poate fi demarat dupa trecerea unui termen de 30 de zile de la publicarea actului modificator al actului constitutiv in Monitorul Oficial, bineinteles, aceasta in cazul in care nu s-a inregistrat vreo opozitie. In cazul in care s-a facut opozitie, cererea de radiere a firmei se poate introduce dupa ce a devenit irevocabila hotararea de respingere a opozitiei (sau, dupa caz, hotararea prin care se constata ca firma sau asociatul unic a platit datoriile ori a oferit garantii acceptate de creditori sau a convenit cu acestia un aranjament pentru plata datoriilor) dar nu mai devreme de termenul de 30 de zile in care pot aparea si alte opozitii.
Dosarul de radiere se depune la Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunalul in a carui raza teritoriala se afla sediul societatii comerciale si trebuie sa contina (pe langa cerere si dovezile privind plata taxelor) umatoarele acte: certificatul de inregistrare la Registrul Comertului, certificatul emis de organul fiscal competent din care sa rezulte ca firma nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale, eventual dovada Agentiei teritoriale de mediu privind aprobarea bilantului de mediu (daca firma fusese autorizata sa desfasoare activitati cu impact asupra mediului).

Despre tarifele pentru inchidere firma aflati la pagina special dedicata.
Pentru o inchidere de firma trimiteti acum o cerere de pret folosind formularul de contact.

Intrebari (225)

225 intrebari

 1. miu marian a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl in faliment. am infiintat firma in 2008 dar nu a functionat deloc ,nu am avut investitii si nici nici nu am realizat castig,problema mea este aceea ca nu am platit impozitul forfetar de cand a aparut pentru ca nu am avut posibilitate,intrebarea mea este daca trec firma in faliment mai sunt nevoit sa platesc acest impozit. va multumesc anticipat si va rog sa imi da-ti si mie un raspuns pe mail mmiu80@yahoo.com

 2. d.luiza a intrebat:

  care sunt actele necesare pentru a inchide un s.r.l si pentru a deschide un pfa .care sunt avantajele unui pfa .mai e nevoie de casa de marcat
  va multumesc

 3. dore a intrebat:

  am o societate cu raspundere limitata cu 2 asociari, eu detin 98% si celalalt 2%.
  as dori sa desfiintez societatea doar ca cel cu 2% nu vrea. ce pot face? care sunt pasii si ce acte imi trebuiesc?
  firma este in prezent suspendata!
  va multumesc Mult!
  Elena, Campulung, Arges

 4. Dumitrescu Claudia a intrebat:

  Buna ziua
  As dori sa-mi spuneti si mie cum trec un srl in faliment ,ce acte sunt necesare pt aceasta si daca mai sunt obligat sa platesc impozitul datorat in cazul falimentului.
  Va rog sa-mi da-ti un raspuns
  Va multumesc anticipat.

 5. sc crear arte srl a intrebat:

  daca sunt asociati straini ce acte si imputerniciri am nevoie?

 6. herbei nicoleta a intrebat:

  buna
  firma mea este fara activitate de un an si vreau so anchid
  mai tre sa platesc forfetarul? si impozitul?
  si care sant pasi ptr dizolvare
  sant unic asociat
  va multumesc anticipat

 7. diversis a intrebat:

  Buna ziua!

  Va rog mult sa-mi spuneti care este calea cea mai simpla si mai putin costisitoare pentru lichidarea unei societati pe actiuni ?
  Daca se infiinteaza un SRL, ar putea sa absoarba SA? In ce conditii ?
  Multumesc mult !

 8. Gurau Tudorina a intrebat:

  Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa inchid o societate fara activitate ,( fara venituri si cheltuieli)
  Va multumesc si astept raspunsul d-vs pe mail
  Gurau Tudorina

 9. sava daniel a intrebat:

  am un magazin .cum pot sa-l retrag. ce acte necesare am nevoie.este persoana fizica autorizata

 10. mirabela a intrebat:

  se poate inchide o firma daca aceasta mai are datorii la stat si la furnizori?

 11. mirabela a intrebat:

  ce se poate intampla cu asociatii unei firme daca acestia nu au posibilitatea sa isi achite datoriile catre finante si catre furnizori? Va multumesc.

 12. Maria a intrebat:

  Buna ziua,
  Vreau sa stiu cum se procedeaza pentru a inchide un SRL, de ce acte am nevoie si ce costuri sunt. Astept raspuns pe mail marryhayab@yahoo.com
  Multumesc,

 13. Mathias Jhoanis a intrebat:

  Buna ziua.
  Am o intrebare la dumneavoastra.
  Am o firma infintata in anul 2008, firma a functionat o mica perioada , si a avut toate bilanturile la zi si tot ce trebuie.Din anul 2009 firma a mers pe 0, iar bilanturile au fost depuse bineinteles, insa dupa o perioada NU au mai fost depuse, asta fiind de la jumatatea anului 2009. Acuma 2 zile am primit o instintare in genul :

  “Registrul comertului cere dizolvarea firmei sc reload srl.Din evidentele lor reiese ca sc reload srl nu a depus situatiile financiare anuale aferente anului 2008″

  Iar in luna noiembrie ar trebui sa ma prezint la tribunal.

  Bilanturile cum am spus NU au fost depuse, iar taxa forfetara nu a fost platita. Ce se intampla daca nu ma prezint la tribunal in data respectiva ? se dizolva automat ?`sau care e procedura.

  Cu stima.

 14. mateia a intrebat:

  cum se poate dizolva o firma cu doi asociati daca nu am platit impozitul forfetar,cum trebuie sa procedez.MERCI

 15. enciu iulia a intrebat:

  v`as ruga sa`mi spuneti si mie referitor la inchiderea unei firme,o intreprindere individuala , ce acte imi sunt necesare si care ar fi costul aproximativ al unei astfel de proceduri.va multumesc anticipat .

 16. petru a intrebat:

  buna am si eu o firma pe care am suspendato dar doresc so inchid fara a ma costa mult si rapid nu am datori

 17. gabriela a intrebat:

  Ce se intampla cu asociatii unei firme daca acestia nu au posibilitatea sa plateasca la stat si furnizori datoriile?

 18. Cornel G. a intrebat:

  buna ziua
  am o firma cu inca un asociat infiintata in 2007,ea nu a functionat deloc nu avem activitate,el cu sotia s-au trecut directori cu salarii trebuia sa platesca niste declaratii si impozite si nu au platit,imi vin mie plicuri acasa caci la mine(casa parintilor) este sediul firmei facut cu certificat de comodat,firma apare evident cu datorii,acum nu mai dau de el,ce pot face cum pot scapa de situatia asta,pot sa-mi puna sechestru pe ceva?sau o las pana o baga automat in faliment,va rog dati-mi un raspuns pe mail.va multumesc

 19. VASILE O a intrebat:

  VA ROG FRUMOS ,DACA IMI PUTETI SPUNE CE ACTE SUNT NECESARE ,PENTRU RADIERE FIRMA. SUNT ASOCIAT UNIC .CAT COSTA . SI CAT DUREAZA

 20. SILVIA MIU a intrebat:

  cum pot inchide un srl cu asociat unic si deschide un pfa simultan si ce acte sunt necesare?

 21. alina a intrebat:

  Buna,
  am si eu o problem cu o firma infiintata in 2008 si din 2009 am ramas cu datorii la stat si nu am putut sa mi le platesc am si un credit pe firma ce pot sa fac?
  As putea sa o dau in faliment sau ce sa fac cu ea?
  va rog raspuns cat mai repede daca se poate

 22. simulescu olimpia a intrebat:

  daca celalalt asociat nu vrea sa inchida firma,ce pot face?(actele sunt la el)pot scoate dublura actelor, pentru a o inchide?eu sunt administrator.va multumesc.

 23. Cojocaru Costi a intrebat:

  Buna ziua,
  As dori ce anume trebuie sa fac pt a cumpara o firma mai exact cealalta jumatate a asociatului ce acte am nevoie si platile care trebuiesc facute , mai exact as dori sa aflu pasii , si daca exaista posibilitatea ca datoriile pana in prezent sa ramana la ambii asociatiisi dupa eu sa preiau firma . Va multumesc

 24. Rares a intrebat:

  Buna ziua,
  Am o firma in care sunt asociat cu un partener, 50% fiecare. In ultima vreme am avut niste neintelegeri…, si as avea o intrebare :
  Eu vreau sa inchidem firma, si el nu vrea. Ce se poate face in acest caz?

  Multumesc.

 25. andrei a intrebat:

  Buna ziua,

  Suntem doi frati asociati la o firma 50-50, administrator cu puteri depline este tatal npstru, tatal nostru a administrat firma pana acum , si la momentul de fata firma figureaza cu datorii de 90.000 ron . Firma are ca active o ferma zootehnica, dezafectata, evaluata la 100.000 Ron, dar care nu au putut-o vinde cei de la finante.

  Intrebarea noastra este cum procedam pentru a dizolva firma si a o lichida. ce acte/ actiuni sunt necesare

  Multumesc
  Andrei

 26. cristian a intrebat:

  Buna ziua,
  DOresc sa inchei activitatea pe PFA-ul detinut. As dori sa imi spuneti, va rog, la cate zile de la depunerea cererii intra in vigoare cererea? Asta deoarece doresc sa inchid imediat dupa ce incasez o suma pe care niste colaboratori o au de achitat catre mine. Iar pana la acea data eu voi fi plecat din tara. Deci, dupa ce am depus toate actele, mai trebuie sa fiu prezent aici pentru vreo actiune? Multumesc

 27. Virgi a intrebat:

  Am un SRL infiintat in 2007,nu a functionat niciodata,am suspendat activitatea pe 3 ani,am depus declaratiile 100 si 101,acum as vrea sa lichidez.Ce trebuie sa fac si cam care sunt costurile?

 28. Despa Cristina a intrebat:

  Va rog frumos sa imi spuneti care sunt pasi de urmat fiind dizolvat de Registrul Comertului. Neavand activitate inca de la infiintarea firmei fiind pe 0 ? Si dorim radierea firmei.Va multumim anticipat si va rog sa-mi dati un raspuns pe mail.

 29. craciun aura cristina a intrebat:

  am un s.r.l. cu activitate de cadastru care nu mai functioneaza de aproximativ 2 ani.cum pot sa o inchid?dar aceasta firma are datorii la stat(finante si fortele de munca) si suntem 2 asociati.cum se procedeaza si ce acte sunt necesare?

 30. valsile a intrebat:

  suntem doi asociati,avem o firma care nu aputut sa desf.primul obiect de act pe care l-a schimbat…dar nici al doilea n-a mers,asa ca de trei ani sustin singur chelt.firmei fiidca asociatul nu vrea sa o dizolv;sunt administrator,nu am datorii la stat,fisc sau cas-uri;astept indrumareadv.Va multumesc!

 31. marius a intrebat:

  Suntem 4 asociati si am vrea sa se retraga 3 si sa ramana numai unul singur .Am dori sa stim ce pasi sunt de urmat si cam la ce costuri s-ar ridica aceasta. Va multumim

 32. Anca a intrebat:

  Vreau sa inchid un SRL cu asociat unic, aflata in suspendare, fara datorii, cu bilant pe 2010 depus. Ce tarif aveti?

 33. caty a intrebat:

  buna ziua,

  am un SRL din 2008 si am credit pe el de 80000 lei pana in 2014.
  am datorii la stat de cca 5000 lei
  as vrea sa renunt la acest SRL, sau sa imi fac o intrepr individ ( am 4 salariati)
  doar ca sa scap de pierderea fiscla inregistrata si poate dupa 1 an sa obtin un credit pe Intrepr Indiv .
  Oare ce pot sa fac vreau o solutie pentru a gasi refinantare .

 34. Vasile TOMOIAGA a intrebat:

  Bună ziua.

  Avem un SRL cu doi acționari și vrem să-l lichidăm. Sunt de plătit la buget unele sume (asta nu ar fi o problemă) dar mai sunt și câteva mijloace fixe (mobilier, un autoturism).
  Din aceste puține informații puteți să-mi spuneți care ar fi tariful pentru lichidarea firmei, inclusiv întocmirea bilanțului de lichidare?
  Firma a avut activitate foarte puțină, câte o factură de servicii lunar.
  Vă mulțumesc.

 35. ROXANA a intrebat:

  buna ziua!am o farmacie la cre suntem 3 asociati.unul dintre asociati cu 50 % este si administratorul firmei de la infiintarea acesteia si pana in prezent.Acum am descoperit ca firma are datorii de aproape 2 miliarede lei vechi + 200 milioane lei vechi la stat.ce ma intereseaza pe mine este daca in cazul unei insolvente cine va fi tras la raspundere?am vre-o sansa ca in calitate de asociat sa pot ramane fara bunurile proprii?Sau doar administratorul va fi tras la raspundere
  mentionez ca nu a stiut nimeni ceea ce se intampla deoarece este o afacere in familie si am avut incredere in administrator.
  va multumesc

 36. mirela a intrebat:

  din 2008 am o firma cu 2 asociati. din pacate, contabilul care s-a ocupat de firma a beneficiat de increderea noastra totala, astfel ca acum avem datorii la fisc pentru ca nu s-au facut platile conform declaratiilor depuse, nu s-au depus nici toate declaratiile, nu am platit nici impozitul forfetar pe anul trecut. In ultimul timp ni s-au deschis noi oportunitati de revitalizare a activitatii firmei. Insa pentru plata datoriilor catre fisc, pentru refacerea dosarului cu actele contabile ar trebui sa dau cam 12000 lei.
  Cum pot evita plata acestor bani? Pot dizolva firma, chiar daca are datorii si sa infiintez o firma noua pentru activitatea ce urmeaza sa o desfasor, mai ales ca pentru noua activitate nici nu am toate codurile CAEN pe firma veche?

 37. vas drago a intrebat:

  va rog sa=mi raspundeti la o intrebare…
  am constituit un srl cu doi cetateni germani.primul are 40% din capitalul social,al doilea are 40%din capitalul social si eu ca cetatean roman am 20% din capitalul social .
  pe timp ce trece vad ca treburile nu merg in directia buna pentru ca eu am fost delegat sa conduc srl ca administrator.(si raspund de toate….)
  Intrebare?Cum pot eu sa inchid srl-ul daca am doar 20% din actiuni?

 38. Nicolovici Adrian a intrebat:

  Buna ziua,
  Parintii mei au un spatiu comercial ce l-au inchiriat unei Independent X cu cod fiscal.Acest Independent nu si-a achitat chiria conform contractului pe 2 luni de zile, timp in care si-a cerut suspendarea activitatii. A fost notificat pentru obligatiile restante si a raspuns cu o notificare prin care ne aduce la cunostiinta de suspendarea obtinuta. Care este varianta ce ma indrumati sa o urmez? Va multumesc anticipat!

 39. constantin ioana a intrebat:

  Buna ziua. Am o firma care nu a avut activitate de 7 ani, fara a fi suspenadata(am depus declaratiile si bilantul pe 0). Anul acesta in septembrie am initiat procedura de dizolvare (publicare M.O.), moment in care nu mai aveam nici o datorie la Finante.Acum cand m-am dus sa continui procedura de radiere mi s-a spus, cand am incercat sa obtin certificatul pentru radiere de la Finante, ca mai am datorii in jur de 1700 lei, transe ale impozitului forfetar (a se tine cont ca pana la data inceperii procedurii de dizolvare aveam platit tot). Acum pur si simplu nu stiu cum sa fac sa merg inainte cu procedura de dizolvare fara a plati acesti bani pe care ii am datorie, pentru ca nu dispun de acesti bani. Ce pot sa fac? Ce sanctiuni ma asteapta? Pur si simplu nu am nici un venit, nici o proprietate pe numele meu, nu am de unde sa fac rost de bani.

 40. ioana a intrebat:

  Am avut un SRL si am cesionat societatea unei alte persoane dintr-un alt judet , cum pot obtine informatii sa vad daca s-au actualizat datele pentru noul sediu si cu administratorul nou deoarece pe ministerul finantelor nu sunt actualizate datele .Noul administrator mi-a spus ca nu au iesit datele de la registrul comertului , dar sunt 2 luni de la cesionare ?Va multumesc !

 41. costin a intrebat:

  Buna ziua,
  2 asociati am infiintat un SRL in feb.2008 care nu a functionat deloc, nu am avut investitii si nu am realizat castig.Pentru anul 2008 am depus declar.de inactiv. la AFPS 6 si O.R.C.Buc. Din 2009 nu am mai depus nici un document.Problema este ca azi mai 2011 am primit o notificare de la AFPSect.6 pt.nedep. Decl.imp./profit,urmeaza sanctiuni, amenzi etc.,la ce sa ne asteptam? Va rog sa-mi spuneti calea cea mai simpla si putin costisitoare de inchidere a acestui SRL, termen, taxe+onorarii.Cu stima va multumesc anticipat.

 42. bordea andrei a intrebat:

  buna ziua, am infiintat o firma in 2009 nu a mers, totul a fost pe zero nici un fel de profit am suspendat-o in acelasi an pe o perioada de 3 ani adik pana in 2012,intrebarea mea este ce se va intampla dupa aceasta perioada cu firma eu nu vreau sa o mai tin se va dizolva de la sine? sau ce se va intampla sau ce va trebui sa fac
  va multumesc

 43. Diana a intrebat:

  Doresc sa lichidez S.R.L.-ul care in momentul actual este suspendata pe trei ani, fara datorii,impozite achitate, cu declaratii pe zero depuse la zi si cu doua persoane angajate aflate in concediu de cresterea copilului pana la 2 ani. Ce acte am nevoie? Ce se intampla cu cele doua persoane angajate care sunt de acord ca sa inchid S.R.L.? daca nu mai depun declaratii ce se intampla? Cat dureaza si care sunt costurile?
  Multumesc mult.

 44. ramona a intrebat:

  dupa inchiderea firmei cand pot distruge documentele acesteia.

 45. d.cami a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl in faliment.am infiintat firma in 2010, a functionat si functioneaza.

 46. sturz a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl (magazin alimentar) in faliment. persoana a in fiintat firma in 2008 dar nu mai merge afacerea, sunt datorii catre stat (contributii salariatii, impozit) in suma de aprox. 20000 ron. nu are posibilitatea sa-i plateasca.care ar fi solutia cea mai buna, insolventa sau faliment? vor fi afectati asociatii ca persoane fizice(sechestru pe bunuri personale, etc.)? costurile procedurii cu aproximatie daca stiti sa mi le spuneti.
  Scrieti-mi va rog pe adresa de email: ella_rus@yahoo.com

 47. Ulici Alina a intrebat:

  Buna ziua.Am avut un magazin alimentar,in urma cu un an pe data de 31.08.2010 am inchis magazinul dein aceea data nu am mai avut nici un fel de activitate,dar intreprinderea individuala nu am suspendat-o.Eu acuma sunt in Italia si as dori sa stiu daca o sa fie o problema grava cand ma intorc in tara si am sa merg la Camera Registrului Comertului sa o inchid.De ce acte am nevoie si cat ma costa sa inchis firma. Va multumesc si va doresc o zi frumoasa.

  Cu respect,
  Ulici Alina

 48. Ramo a intrebat:

  am doua firme si vreau sa fac din doua una ( adica sa o trec pe una pe nume celeilalte ceva de genu) cum se procedeaza in acest caz? au acelasi domeniu de activitae. Unde ar trebui sa ma adresez? are un singur administrator nu st mai multi asociati.
  va multumesc

 49. VIRGINIA a intrebat:

  se poate radia o asociatie familiala fara sa faci o cerere scrisa?

 50. Jenica Dobre a intrebat:

  Buna ziua!am o firma S.R.L.cu asociat unic,momentan firma este suspendata temporar,doresc sa trec in firma si pe sotul meu,ca Administrator si asociat iar eu sa raman asociat.Inrebarea mea este daca pot sa reincep activitatea in forma pe care o doresc respectiv asociat si administrator.Va multumesc.

 51. Georgiana a intrebat:

  va rog sa-mi spune-ti si mie cine numeste lichidatorul si prin ce procedura.multumesc

 52. Gutenmaher Iosif a intrebat:

  Am o firma suspendata din 2009 cu termen aprilie 2012.Doresc sa lichidez firma ce trebue sa fac ?

 53. maria a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl in faliment. am infiintat firma in 2008 dar nu a functionat deloc ,nu am avut investitii si nici nici nu am realizat castig,problema mea este aceea ca nu am platit impozitul forfetar de cand a aparut pentru ca nu am avut posibilitate,intrebarea mea este daca trec firma in faliment mai sunt nevoit sa platesc acest impozit. va multumesc anticipat si va rog sa imi da-ti si mie un raspuns pe mai

 54. arslan liliana a intrebat:

  am o societate comerciala la care un punct de lucru am ajuns la faliment nu am cu ce sa achit taxele si impozitele ajutatima cu un raspuns

 55. adrian constantin a intrebat:

  Va rog frumos sa imi spuneti daca pot lichida+dizolva voluntar un srl, cu asociat unic, daca la registru figurez cu 5 sucursale si 2 sedii secundare? (trebuie sa inchid intai sucursalele si pct. de lucru sau pot face aceasta impreuna cu lichidarea?) Va multumesc.

 56. dumitriu claudiu a intrebat:

  buna ziua sunt administrator si asociat la o firma de 5 ani.detin 50% iar celalalt 50% eu vreau neaparat sa o inchid iar el nu.ce pot face?sau daca se poate.va multumesc

 57. af_cosmin a intrebat:

  am o firma deschisa in ianuarie 2008 nu am avut activitate deloc problema este ca nu am platit impozitul forfetar deloc ptr ca nu am avut situatie financiara cum pot scapa de ea ?cum fac sa o inchid fara sa platesc forfetarul care sa strans destul de mult o pot duce la faliment sau cum/multumesc mult

 58. Anonymous a intrebat:

  de ce acte contabile am nevoie pntru inceperea insolventei sau falimentului??firma are datorii la stat si furnizori si sunt in incapacitate de plata
  va multumesc

 59. B.Ioana-Ana a intrebat:

  Buna ziua!
  Eu am o firma care a fost suspendata timp de 3 ani. incepind cu 1 ianuarie acest termen s-a incheiat . Daca vreau s-o lichidez ce trebuie sa fac? Sunt unic asociat, nu am datorii de nici un fel la stat si nici de alt fel.
  As vrea sa-mi prezentati variantele si costuril;e afewrente.
  Va multumesc aniticipat. O zi minunata!!!

 60. George a intrebat:

  Am o societate comerciala pe care am suspendat-o in iunie 2009 si acum doresc sa o inchid definitiv, sa nu mai existe.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru aceasta,sunt asociat unic. Multumesc.

 61. mihai a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl in faliment. am infiintat firma in 2007 dar nu a functionat deloc ,nu am avut investitii si nici nici nu am realizat castig,problema mea este aceea ca nu am platit impozitul forfetar de cand a aparut pentru ca nu am avut posibilitate,intrebarea mea este daca trec firma in faliment mai sunt nevoit sa platesc acest impozit. va multumesc anticipat si va rog sa imi da-ti si mie un raspuns pe mail, si cum pot sa o inchid?printr-un avacat lichidator sau pot eu fiind administratorul societati?

 62. mihai a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl in faliment. am infiintat firma in 2007 dar nu a functionat deloc ,nu am avut investitii si nici nici nu am realizat castig,problema mea este aceea ca nu am platit impozitul forfetar de cand a aparut pentru ca nu am avut posibilitate,intrebarea mea este daca trec firma in faliment mai sunt nevoit sa platesc acest impozit. va multumesc anticipat si va rog sa imi da-ti si mie un raspuns pe mail, si cum pot sa o inchid?printr-un avacat lichidator sau pot eu fiind administratorul societati?si cam la ce costuri se ajunge?

 63. manolache nicoleta a intrebat:

  Am infiintat firma in 2007 ,frma de paza si protectie;am functionat 2 ani,timp in care nu am platit impozit deloc;acum firma este suspendata;licenta a expirat si am inteles ca pt a primi relicentierea trebuie sa achit impozitul integral la stat;cum pot obtine plata esalonata a datoriilor catre stat,pt a reincepe treaba???

 64. raluca a intrebat:

  Buna ziua, am o firma fara activitate de cativa ani si nu am depus niciodata bilant si ce mai trebuie pentru ca nu am stiut si doamna care ma ajutat sa o fac nu mi-a spus despre aceste lucruri, eu nu am avut nici o activitate si as dori sa scap de aceasta firma, ce pot sa fac, trebuie sa platsc ceva?

 65. Dani a intrebat:

  Am un SRL infiintat in 2004,nu a functionat niciodata,am suspendat activitatea pe 3 ani,nu am depus declaratiile 100 si 101 cat timp a fost suspendata,acum as vrea sa lichidez.Ce trebuie sa fac si cam care sunt costurile

 66. C. Doru a intrebat:

  Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti si mie daca este mai avantajos sa imi deschid un PFA,daca in prezent am SRL,din 2006 sant platitor de TVA,cu toate taxele achitate la zi catre stat,o singura problema ”cred” ca ar fi , am un autoturism cumparat pe firma din Germania la care nu sa achitat TVA fiind pe firma pe 5 ani,mentionez ca eu am un service auto nu am angajati decat eu,si platesc o gramada de taxe la stat, ma gandeam si am mai auzit din alte parti ca ar fi mai avantajos un PFA decat SRL.Va multumesc anticipat si va rog sa imi dati si mie un raspuns pe mail.

 67. spataru alina a intrebat:

  sant administratorul unei I.F. si as vrea sa renunt in favoarea asociatului meu transformand-o in P.F/ SE POATE? Daca da ce pasi trebuie sa urmez? multumesc

 68. perry iuliana a intrebat:

  Buna ziua am si eu o firma de imobiliare si vreau sa o bag in faliment dar problema este ca firma are datorii la stat si recent a pierdut un proces cu garda financiara firma nu poate plati datorile in cazul asta o pot baga in faliment fara sa mai fiu obligata sa platesc datorile

 69. tudor alina a intrebat:

  am un srl cu activitatea suspendata si nu mai vreu sa reiau activitatea vreau sa il inchid ce trebuie sa faca si ce taxe trebuie sa platesc .va multumesc

 70. cristina a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl in faliment. am infiintat firma in 2009 dar nu a functionat deloc ,problema mea este aceea ca nu am platit impozitul forfetar de cand a aparut ,intrebarea mea este daca trec firma in faliment mai sunt nevoit sa platesc acest impozit. va multumesc anticipat si va rog sa imi da-ti si mie un raspuns pe mail

 71. dorin a intrebat:

  va rog sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa fac sa inchid o societate care nu a avut niciodata activitate(fara venituri si cheltuieli),a fost si suspendata si se termina perioada de suspendare. Mentionez ca suntem doi asociati.
  Va multumesc,

 72. contabil a intrebat:

  va rog sa-mi spuneti din punct de vedere contabil ce acte trebuie sa intocmesc pentru fuziune prin absorbtie, atat ca absorbit si absorbant. multumesc mult de tot.

 73. Rodica T. a intrebat:

  Va rog sa imi dati un sfat cu privire la o situatie destul de complicata:
  Am deschis cu cativa ani in urma o firma care nu a avut decat o activitate relativa, in primii 2-3 ani (prindeam foarte rar cate un serviciu de facut), dupa care am abandonat-o. Nu am stiut cum s-o gestionez, nu am reusit nici sa platesc o parte dintre datoriile catre stat (care erau mici, e drept, dar neprimind banii de la cei carora le lucrasem prin firma, nu am avut nici eu cu ce plati – insa factura fusese taiata). Apoi am abandonat firma, nestiind cum sa gestionez situatia. Nu aveam nici bani pentru un consilier juridic sau altceva, dar m-am gandit ca intr-o zi voi putea sa rezolv problema asta. M-am concentrat pe jobul meu, sperand ca intr-o zi voi castiga suficient la locul meu oficial de munca incat sa imi permit sa pun la punct situatia respectiva legata de datoriile firmei.Dupa cativa ani, firma a fost dizolvata prin tribunal, numai ca eu am aflat dupa alti cativa ani, absolut intamplator, ca societatea a fost dizolvata. In acest caz, am crezut ca toate problemele mele s-au anulat de la sine si nici nu m-am mai gandit la asta. Au trecut alti cativa ani, iar acum, pentru ca cineva din anturaj avea probleme cu inchiderea firmei lui, ascultandu-l povestind celor din grup, mi-am dat seama ca s-ar putea sa am si eu o problema. Am inteles dn povestea lui ca chiar daca firma a fost dizolvata de tribunal, daca datoriile nu au fost platite si documentele nu au fost depuse la zi (eu nemaiavand nici un fel de activitate, nici bani pentru contabil sau jurist, nu am mai depus nimic), ea nu s-a inchis din punct de vedere fiscal. Ce ar trebui sa fac astazi? Acum am inteles ca am fost neglijenta, dar ce cai de rezolvare sunt?

 74. d marius a intrebat:

  buna ziua eu ipreuna cu fratele meu vitreg avem un srl pe care lam preluat de la parinti nostri.firma este din 1995 si cand am preluato nu avea nici o datorie.apoi a veni criza si am avut si o masina in leasing si a trebuit sa o dam inapoi iar cei de la leasing ne au cerut vreo 7600 de euro bani pe care nu iam avut de unde sa i dam si ne au dat in judecata cerand falimentul nostru si mai avem si datorii la fisc in valoare de aprox 8000 ron.Problema este ca in prezent firma de vreo 2 luni nu mai produce nimik si declaratile fiscale sunt pe 0 cum putem ca sa o inchidem pentru ca acumuleaza si mai multe datori pe care oricum nu avem de unde sa la mai platim.Va multumesc

 75. mihai a intrebat:

  Sotia are un s.r.l. infiintat in 2008,dar nu a functionat deloc, din 2009 societatea are suspendata activitatea pana in luna mai 2012 si ar dori sa o inchida(lichideze)fara costuri prea mari,mentionez ca nu are datorii catre finantele publice.Care ar fi solutiile si costurile.Va multumesc

 76. sorina a intrebat:

  Buna ziua,

  va rog sa-mi suneti si mie care sunt etapele si actele necesare in vederea inchiderii unui s.r.l. prin declararea falimentului??

  Firma are asociat unic si 3 angajati, are cateva active si ceva datorii la stat.

  Va multumesc.

 77. radu a intrebat:

  dupa pronuntare inchidere si radiere firma, lichidatorul primeste o instiintare de contol fond la firma lichidata. finantele au facut recurs la radiere pe motiv nedepunere acte, arhiva firmei nu mai exista. Cum es procedeaza, si ce sanctuni risca fostul administrator

 78. Costy a intrebat:

  Buna ziua. Am un SRL infiintat in februarie 2012, nu functioneaza in prezent, nu am emis nici o factura fiscala si nu stiu daca am ceva obligatii la stat. Doresc sa o suspend sau sa o inchid. Care sunt procedurile legale si ce costuri sunt. Suntem 2 asociati. Multumesc.

 79. diana a intrebat:

  buna ziua. Am deschis o I.I. fara activitate si la cateva zile am radiato. trebuie sa mai merg la finante sa depun vreo declaratie ca am radiato?sau c trebuie sa mai fac.multumesc anticipat. atept raspunul p e.mail

 80. mariana a intrebat:

  am inceput demersurile pentru inchiderea unui CMI.am o nelamurire: Unde se depun formularele de retete utilizate in perioada anterioara?

 81. nicoleta dascalu a intrebat:

  buna ziua ,
  ma confrunt cu urmatoarea problema : am o firma pe care nu mai lucrez de 1 an de zile , dar pe care mai am inca masina , as vrea sa inchid aceasta firma , mentionez ca nu mai am nici o datorie pe firma , cum ar trebui sa procedez ? si care ar fi pasii de urmat in vederea lichidarii , radierii etc . ce mai o trebui

 82. iulian-ct a intrebat:

  doresc sa inchid un srl care a avut activitatea suspendata in ultimi 3 ani si are actionar unic. ce trebiue sa fac

 83. mariana a intrebat:

  daca am un cabinet medical individual si am inceput procedura de inchidere a acestuia trebute sa-l radiezsi dela Registrul Comertului? Din cate stiu eu un CMI nu este societate comerciala. va multumesc.Astept raspuns cat mai urgent.

 84. ODLA a intrebat:

  sunt asociat unic la un srl am depus actele pt dizolvare si lichidare voluntara acum astept 30 de zile srl nu are active si pasive mai trebuie facuta hotarirea de repartizare a acestora daca nu le am si daca da puteti arata un model ? va multumesc

 85. alina munteanu a intrebat:

  Buna ziua!
  Va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa fac cu avansul catre trezorerie in cazul in care doresc sa inchid firma. Ea a avut activitatea suspendata 3 si nu am mai avut posibilitatea sa distribui suma respectiva.
  Datorii la stat nu are firma, au ramas doar acesti bani nejustificati.

  Va multumesc!

 86. Marcel a intrebat:

  sunt actionar la o societate din care fac parte 3 asociati. eu sunt si administrator la aceasta societate si as dori sa o inchid datorita unor neintelegeti cu ceilalti doi asociati. actul constitutiv a fost facut pe un an si a expirat de cateva luni bune. cum trebuie sa procedez pentru ca ei nu sunt de acord cu inchiderea firmei ? Multumesc

 87. petric daniela a intrebat:

  buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca dupa publicarea actelor in monitorul oficial pentru transcrierea unei firme de pe un nume pe altul, trebuie sa mai astept inca 30 de zile.

 88. MIRCEA a intrebat:

  Buna ziua,
  Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a inchide o firma care are datorii la stat si la alte firma. Mentionez ca firma o fost de transport si acum nu mai am auto care au fost returnate la firma de leasing.
  cu stima MIRCEA

 89. PISCORAN a intrebat:

  pentru lichidarea unei societati care sunt pasii de urmat?Mentionez ca s-a depus Hotararea asociatului unic la Reg Com si a fost publicat in Monitor unde a aparut minim 30zile,Balanta e cu solduri 0.Mai departe….?
  Va multumesc

 90. cris a intrebat:

  am un sc si as dori sa il inchid.ce anume trebuie sa fac.precizez ca nu am dator pe firma nmic si sunt unic asociat

 91. BARBU BOGDAN a intrebat:

  Am cumparat o masina de la o firma inchisa am luat dovada de la cam com dar la politie imi cere sa demonstrez cui ia ramas masina din ce act reiese acest lucru Firma a avut asociat unic si a ramas in financiar pana cand am cumparato si mi-sa eliberat fiscal va multumesc

 92. Marian Pop a intrebat:

  Doresc sa aflu etapele necesare pentru inchiderea unei firme cat si tarifele necesare.Mentionez ca firma este suspendata in acest moment si doresc sa o lichizez.

  Va multumesc!

 93. sergiu a intrebat:

  Buna ziua! As dori sa aflu daca pot sa suspend activitatea unui SRL care are datorii la Administratia Financiara, ptr 3 ani de zile. Cat sunt taxele catre registru comertului?

  Va multumesc!

 94. daniela crisu a intrebat:

  am un srl radiat si as vvrea sa-l redeschid cum procedez?

 95. teodora a intrebat:

  Buna ziua va rog frumos sa imi spuneti cum pot inchide o firma in care sint eu patroana ,firma e de constructii deschisa in italia .daca declar faliment ce se intimpla sau cum pot sa o inchid fara probleme ,mentionez ca firma nu are toate impozitele platite la stat

 96. Luminita a intrebat:

  cumnata mea are o farmacie.Sunt 2 asociati din care unul s-a pensionat acum 2 ani,si are 15la suta din afacere.Cumnata mea detine restul de 85 la suta.Asociata ei nu mai lucreaza in farmacie{s-a pensionat}.Acum 5 luni si cumnata mea s-a pensiont dar a continuat sa lucreze.Acum s-a hotarat sa incheie afacerea si nu stie cum se procedeaza cu partea din afacere a asociatei, in situatia in care nici nu dispune de bani.Daca vinde licenta farmaciei asociata ei care este doar asistenta de farmacie are vreun drept?

 97. I. Raluca a intrebat:

  buna ziua, am doua societati si de vreo 2 ani sunt declarate fara activitate si as dori sa le inchid. As dori sa stiu ce acte imi trebuie si cat ma costa sa le inchid. Multumesc.

 98. Gabriela a intrebat:

  Buna ziua,
  va rog frumos sa-mi acordati sprijinul dumneavoastra in urmatoarea problema:
  avem o firma pe care dorim sa o inchidem. Am fost la administratia financiara cu intentia de a stinge toate datoriile catre buget in vederea inchiderii firmei. Acolo am aflat ca suma pe care o avem de platit este mult mai mare decat ma asteptam si asta din cauza impozitului forfetar. Desi avem documente de la Registrul Comertului care atesta ca firma si-a incetat activitatea in 17.11.2009, in evidentele Administratiei Financiare nu apare acest lucru, dimpotriva, firma apare activa. Am fost la Registrul Comertului sa lamureasc acest aspect, acolo mi s-a spus ca la data respectiva este mentionata modificare obiect de activitate si nu intreruperea activitatii, desi in documentele pe care le avem noi este specificat clar ca se intrerupe activitatea. Doamna de la Registru spune ca documentele pe care le avem, respectiv Certificat constatator, Incheiere si Certificat inregistrare Mentiuni, nu au nicio valoare pentru ca nu am avem Hotarare suspendare cu regim derogatoriu. Deci avem acte care atesta incetarea activitatii dar nu si de suspendare a activitatii – asta am inteles eu. Ce mai putem face in situatia de fata?

  Multumesc,
  Gabriela

 99. Stefan a intrebat:

  Buna ziua!
  Am o firma cu activitate 0, pe care nu am facut absolut nimic de cand am deschis-o si am primit somatie de plata in valoare de 5519 lei. Cum de mi-a venit somatia de numele meu si nu pe firma? Va rog frumos daca imi puteti zice ce trebuie facut. Sunt obligat sa platesc aceasta suma pentru a putea inchide firma, sau se poate plati decat capitalul social in valoare de 200 lei. Va multumesc frumos!

 100. dicu tudor a intrebat:

  buna ziua . sunt asociat intr-o firma cu raspundere limitata , care are doi asociati . nu avem activitate de mai bine de zece ani si dorim s-o inchidem si s-o lichidam .a fost deschisa pentru o perioada de 25 ani ,care se implineste in 2016.la implinirea acestei perioade procedura de lichidare cuprinde aceleas proceduri ? si cum este mai bine sa o inchidem ,acum sau sa mai asteptam implinirea acestei perioade . va multumesc . dicu t

 101. NICA SILVIA a intrebat:

  cat costa dizolvarea si lichidarea unei firme cu trei asociati, fara datorii la stat sau terti si fara activitate desfasurata pana in prezent?
  este nevoie de lichidator in acest caz? precizez ca nu sunt neintelegeri intre asociati.

 102. Adrian Marchis a intrebat:

  Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil sa trec in faliment o societate infiintata in 2008, dar care nu a avut nici un profit. Am avut vreo 3 venituri de vreo 500 lei fiecare pana in prezent si cheltuieli mult mai mari (bonuri de benzina). Problema este ca nu s-a platit impozitul forfetar si figurez la Finante cu datorie de aproximativ 4000 lei (impozit, dobanzi, penalizari). La momentul respectiv cand era in vigoare impoztul forfetar nu aveam nici un venit, prin urmare nu am fost capabil sa platesc trimestrial acest impozit. Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate sa inchid firma fara a plati acest impozit. Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc anticipat!

 103. Tomoiaga Angela a intrebat:

  Buna ziua,
  As dori sa stiu cum pot lichida firma cu costuri minime avand in vedere ca a fost suspendata de 2 ori acuma e activa din martie 2012, nu am datorii la stat defapt nici nu am functionat nu sunt platitoare de TVA si sunt unic administrator.Lichidatorul cu care am vorbit mi-a zis ca ma costa 1200 ron.As vrea sa stiu daca nu exista posibilitatea sa o inchid
  fara suma asta de care defapt nici nu dispun..
  Sediul firmei e in Baia Mare, Maramures.

 104. Chelaru Leonora a intrebat:

  Buna ziua!
  Am un SRL suspendat de 3 ani de zile;As dori sa stiu daca se poate dizolva firma de la sine.
  Mentionez ca SRL nu are nici un fel de datorii…toate taxele s-au achitat la zi,inainte de suspendare,inregistrata de altfel la registrul comertului.
  Multumesc!

 105. cosmin a intrebat:

  Buna ziua
  As dori sa-mi spuneti si mie cum trec un srl in faliment ,ce acte sunt necesare pt aceasta si daca mai sunt obligat sa platesc impozitul datorat in cazul falimentului.
  Va rog sa-mi da-ti un raspuns
  Va multumesc anticipat.

 106. ristea ioana a intrebat:

  Dupa falimentarea unei firme,dupa ce perioada pot sa devin administrator la alta firma
  Va multumesc

 107. sorin ruiu a intrebat:

  se poate dizolva o firma daca a expirat contractul de comodat pentru sediul acesteia? practic nu mai are sediu social???

 108. mihaela a intrebat:

  am un pfa deschis in 2008 pt activitate intermedieri financiare-contract agent credit.nu am facut nimic pe acel pfa am taiat o sigura chitanta s-a virat automat cel 16% dar atat in rest nu am facut nimic pt ca nu am mai lucrat acolo.mi-a venit prin 2009 o scrisoare de la fisc cum ca trebuie sa platesc vreo 22 lei nu am fost atunci si cand am ajuns dupa cateva luni la fisc sa platesc mi-au spus ca nu am nimic de plata.pfa-ul l-am facut pt ca m-au pus cei de la banca respectiva nu l-am inregistrat decat la registru si habar nu am ce sa fac cu el.oare o sa imi vina penalitati de platit?unde sa intreb despre situatia mea?

 109. anita a intrebat:

  buna ziua.As vrea sa stiu cat ma costa sa inchid firma pe care am deschiso in iunie 2012, neavand nico o datorie fata de stat sau alte institutii? e un magazin nealimentar la sat , dar din pacate nu avem vanzari.va multumesc

 110. roman a intrebat:

  Buna ziua, va rog sa-mi trimiteti pe email tarifele si etapele procedurale pentru inchiderea a 2 societati, una a carei activitate a fost suspendata 3 ani si cealalta activa fara datorii.
  Va multumesc

 111. Ana Maria a intrebat:

  Am o intrbare la care nimeni nu vrea sa imi dea un raspuns,fiindca nu cred ca nu exista un raspuns.In anul 2006 am infiintat in Romania o firma si am cumparat ca sediu de firma o casa cu 2,5 arii de teren.Acum vreau sa inchid complet si sa desfiiintez firma dar nu pot fiindca eu sint cetatean strain si toata lumea imi spune ca nu pot trece casa pe mine din cauza celor 2,5 arii de curte,fiindca cetatenii straini nu pot detine pamint in Romania. Si totusi eu vreau sa lichidez firma,nu am nici un fel de datorii fata de nimeni, dar situatia mea familiara nu imi mai permite sa stau in Romania sa ma ocup de afaceri.Ce pot face in acest caz? Toata lumea se fereste sa imi dea un raspuns precis ,ba mi se spune sa caut un lichidator ca el o sa ma ajute cumva sa rezolv problema asta,dar eu nu vreau sa dau banii degeaba nimanui fiindca pina acum am avut numai experiente negative cu tot felul de asa zisi profesionisti.Va rog spuneti mi si mie ce se poate face si care este solutia legala in cazul meu.

 112. constantin a intrebat:

  cat ma costa si ce acte imi trebuie pentru a inchide o intreprindere individuala?Mentionez ca mi s-au transferat niste datorii de la asigurari sociale catre fisc dupa noua lege.Se poate inchide daca am aceste datorii?

 113. a. mari a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti ce pot sa fac in situatia urmatoare:srl unde am fost asociat unic a fost intrat in insolventa in 2008 prin hotarire judecatoreasca la cererea camerei de comert si repartizat catre un lichidator.Nu am putut finaliza lichidarea societatii pt ca nu am avut bani dar vreau sa spun ca in acest moment am primit acasa o citatie de la politie in care sint acuzata conf.art 4.leg241/2005 de evaziune fiscala deoarece n-am raspuns somatiilor de plata de la financiar.Exista impozit neplatit probabil cu penalizari.Ce trebuie sa fac mai departe pt a descurca aceasta situatie?Va multumesc anticipat.

 114. Mariana a intrebat:

  Buna ziua, sunt asociat intr-o firma cu raspundere limitata, eu am 30% si celalalt 70% si as dori sa ies din firma. Ce acte trebuie intocmite si cat costa aceasta iesire? Multumesc

 115. dumitru a intrebat:

  Sant asociat unic la un sc .firma e deschisa din 2007,pana in pana in 2010 nu am avut probleme cu datoriile fata de fisc,in 2010sau stricat treburile ,au scazut vanzarile ,am acumulat datori,pe la jumatea anului 2010am vandut tot ce era pe stoc si mi-am achitat o parte din datorii. Nu am mai avut activitate pana in prezent firma nu este suspendata din cauza ca nu am bani,primesc de la fisc somati,ce as putea sa fac sa scap de firma.VA MULTUMESC!

 116. eugen a intrebat:

  as dori sa stiu ce pasi trebuie urmati pentru inchidere srlnu am sistat activitatea si nu am mai depus nici un act de 2 ani trebuie platit impozit sau alceva pe accea perioada

 117. Sabo lucian a intrebat:

  care sunt actele necesare pentru a ichide un srl

  Mentionez ca srl-ul n-a functionat niciodata nu are datorii la fisc sau in alta parte

 118. Adverbial a intrebat:

  Am si eu o intrebare : Cat costa taxa de inchiderea unei firme??? Va multumesc!!!

 119. dumitru a intrebat:

  ce trebuie sa fac s-a trec un sc in isolventa.

 120. elena a intrebat:

  Buna seara .
  va rog ma puteti indruma care sunt pasii de a inchide o fireman.am de la aadministratia financiara certificatul pe 0. Acum ce trebuie facut .

  Cu multumiri,
  Elena

 121. elena a intrebat:

  Buna seara .
  va rog ma puteti indruma care sunt pasii de a inchide o fireman.am de la aadministratia financiara certificatul pe 0. Acum ce trebuie facut .

  Cu multumiri,
  Elena

 122. Simion G a intrebat:

  Buna seara. Am urgent nevoie de o lamurire. Tatal meu este asocit unic si administrator de srl, iar de curand s-a imbolnavit, avand grad de invaliditate 2. A depus dosarul de pensioanare pentru invaliditate si am inteles ca nu are voie sa detina o societate. Va rog frumos sa ma lamuriti ce trebuie sa fac in acest sens. Va multumesc anticipat. Astept un raspuns pe mail daca se poate

 123. florin m a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl in faliment. am infiintat firma in 2008 cu 2 asociati 50/50% dar nu a functionat mai deloc ,nu am avut investitii si nici nici nu am realizat castig,problema mea este aceea ca nu am platit impozitul forfetar de cand a aparut pentru ca nu am avut posibilitate,intrebarea mea este daca trec firma in faliment mai sunt nevoit sa platesc acest impozit. va multumesc anticipat si va rog sa imi da-ti si mie un raspuns pe mailul florinmatasarean@yahoo.com

 124. Iancovici Emilia a intrebat:

  Buna ziua,
  Am inteles procedura inchiderii unei firme cu asociat unic ,cu o singura exceptie: cum se procedeaza atunci cand firma detine pe numele sau un teren,o cladire si un mijloc de transport.Ce se intampla cu acestea in momentul lichidarii firmei si cum trec acestea in posesia asociatului ( care le-a si achizitionat la un moment dat in scopul desfasurarii activitatii,dar pe numele firmei) ?
  De asemenea,as vrea sa stiu si costul estimativ pentru procedeul de lichidare a firmei.
  Va multumesc !

 125. edy a intrebat:

  Buna ziua
  As dori sa-mi spuneti si mie cum trec un srl in faliment ,ce acte sunt necesare pt aceasta si daca mai sunt obligat sa platesc impozitul datorat in cazul falimentului.
  Va rog sa-mi da-ti un raspuns
  Va multumesc anticipat

 126. nedela mariana a intrebat:

  Buna ziua!
  Avem o firma srl neplatitor de tva, cu datorii de 3000 de lei la stat, fara activitate in ultimii 4 ani, cu 4 asociati, dorim sa o inchidem, ce costuri implica dizolvarea, lichidarea, radierea? mai trebuie platite datoriile la stat?
  Va multumesc!
  Nedela Mariana

 127. boronschi mariana a intrebat:

  cum pot sa intru in faliment pe o firma care are datorii la fisc si la diversi furnizorii

 128. boronschi mariana a intrebat:

  cum pot sa intru in faliment pe o firma care va multumesc anticipatdatorii la fisc si la diversi furnizorii

 129. boronschi mariana a intrebat:

  cum pot rezolva problema falimentului uneui srldaca firma are datorii la stat si la diversii furnizrii.va rog frumos datimi un raspuns va mltumesc anticipat.

 130. Gabriel M. a intrebat:

  As dori sa desfiintez intreprinderea individuala a carei “posesor” sunt.
  V-as ruga sa ma informati care sunt actele necesare acestei actiuni.
  Va multumesc anticipat!

 131. srl a intrebat:

  doresc sa lichidez un srl cu asociat unic dar nu stiu cum se procedeaza cu contractul de munca al unui salariat care se afla in concediu medical si mai are dreptul sa primeasca inca 1 an de concediu medical (diagnosticat cu cancer)

 132. nicolae a intrebat:

  Buna ziua.Am o societate infiintata in 2011,cu 2 asociati care nu a functionat niciodata si vreau sa o dizolv.Ce trebuie sa fac si cat costa dizolvarea societati sau daca este valabila dizolvarea de la sine dupa 3 ani daca nu depun declaratia de neactivitate anuala.Multumesc.

 133. Tudor Romoscan a intrebat:

  Suntem doi administratori ai unei firme cu asociat unic. Asociatul unic nu este roman si are domiciliul in strainatate. Firma nu mai functioneaza de cca jumatate de an. Firma trebuie inchisa pentru a nu mai consuma bani pentru chirie, contabil, etc. Am incercat repetat sa contactam asociatul pentru a incepe procedura de inchidere, dar acesta nu raspunde pe nici o cale (telefon, email, fax, posta). Ce pot face administratorii pentru inchiderea imediata a firmei?

 134. Tudor Romoscan a intrebat:

  Suntem doi administratori ai unei firme cu asociat unic. Asociatul unic nu este roman si are domiciliul in strainatate. Firma nu mai functioneaza de cca jumatate de an. Firma trebuie inchisa pentru a nu mai consuma bani pentru chirie, contabil, etc. Am incercat repetat sa contactam asociatul pentru a incepe procedura de inchidere, dar acesta nu raspunde pe nici o cale (telefon, email, fax, posta). Ce pot face administratorii pentru inchiderea imediata a firmei.

 135. RADITA ELENA a intrebat:

  sintem doi asociati la o alimentara.unul cu 90 la suta altul cu 10.eu sint plecata la munca in italia.cel care administreaza societatea este in tara si vrea sa inchida.poate sa inchida fara mine eu care am zece la suta?

 136. andreea a intrebat:

  Buna ziua!am infiintat o firma fara activitate de cateva luni,din motive financiare n am reusit sa merg mai departe,as dorii va rog, sa stiu cum o inchid…Multumesc!!

 137. roman ioan a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti,am firma suspendata de trei ani ,ce acte trebuie sa fac sa o inchid ,eu nu am nici o datorie si cam care ar fi costurile .va multumesc.

 138. claudiaP a intrebat:

  buna ziua, am un srl infiintat in 2006 , a functionat cativa ani, si la un moment dat nu a mai mers, domeniul de activitate: constructii, firma este suspendata pe 3 ani, in iunie naul acesta expira cei 3 ani….nu am datorii nici la firnizori nici la buget, am doar aportul asociatului pe care oricum nu-l mai pot recupera, cum pot inchide societate si cam cat m-ar costa multumesc

 139. angi a intrebat:

  Va rog sa imi spuneti care este tariful pt inchiderea unei firme din brasov.si daca se poate inchide firma in cazul in care aceasta re o amenda de platit.daca nu care ar fi solutia, inafara de plata amenzii.va multumesc

 140. ADRIANA a intrebat:

  Detin o intreprindere individulala cu 2 angajati.
  Sunt insarcinata si va rog sa-mi spuneti cand va trebui sa suspend activitatea pt. a intra in concediu ingrijire copil.
  cum se procedeaza?

 141. trandafir buduca a intrebat:

  buna ziua
  am inchiriat un spatiu la o alta firma,daca inchid firma mea ce se intampla cu contractul respectiv?
  multumesc!

 142. ellena b a intrebat:

  daca sunt asociat unic intr-un srl deschis in oct2012 si nu a avut activitate ,cum trebuie sa procedez ca sa deschid o alta societate in care sa fiu tot asociat unic ?
  va multumesc

 143. vera a intrebat:

  Soțul meu are o firmă de transport ocazional de persoane din 2006 până la impozitul forfetar venitul era de subzistentă,de la impozitul forfetar de abia a reușit să se achite de toate dările la stat fără a fi dator,dar în 20011 a primit o amendă fabuloasă de la ARR,drept pentru care am contestat acea amendă în justiție fiind asistat de un avocat care de fapt nu și-a făcut datoria nefiind prezent la nici o ședința, deși pronunțarea a fost data în noiembrie 2011, hotărârea judecătorească am primit-o în iunie 2012 ,dată la care m-am întâlnit cu avocata pentru a-mi înainta recursul,e adevărat în naivitatea mea și bazându-mă pe buna credință a sa nu am urmărit recursul și m-am trezit cu executare silită de la Anaf pentru amenda respectivă, când am constatat că de fapt avocata nu mi-a înaintat recursul.Întrebarea mea este următoarea : eu oricum aveam de gând să închid firma deoarece expiră în curând licența de transport și toate celelalte.Ce trebuie să fac să aștept cele 90 de zile în care ANAF să declare dizolvarea firmei,s-au să declasez dizolvarea firmei voluntar? menționez că balanța e pe zero de ceva timp fără alte datorii după cum v-am relatat mai sus.Ce se întâmplă cu acea amendă 7000 RON? Vă rog dacă puteți să-mi răspundeți cât mai repede pentru a știi care sunt pașii următori de făcut,pentru că nimeni nu vrea sau nu știe să mă lămurească. exact

 144. Daniel Asofiei a intrebat:

  Buna ziua,
  As dori sa aflu cat ma costa daca va ocupati voi de inchiderea unui SRL cu 2 asociati. Nu are datorii sau activitate, a fost o firma de curierat pentru un an.

  Multumesc !
  Daniel Asofiei

 145. vali a intrebat:

  cum pot inchide o intreprindere individuala care are datori la stat si cit costa

 146. Nica Elena a intrebat:

  Buna ziua,
  Acum 3 ani am descis o shaormarie care a functionat 8 luni si pe urma am inchiso. Am ramas cu firma pe cap. S-au adunat cateva datorii la stat, impozit forfetar 2,3 amenzi care acum au ajuns la 15.000 lei.Nu am acesti bani sa achit si vreau sa inchid firma .Cum pot proceda?

 147. oprea magdalena a intrebat:

  Buna ziua,
  Am un PFA cu norma de venit. Am solic itat radiere de la reg com si am primit comunicarea insa nu am mers la fisc decat dupa 18 zile deoarece nu am stiut ca este termen obligatoriu.
  Care este amenda pe care o risc si cum pot sa evit aceasta amenda deoarece nu este reacredinta ci nestiinta.
  Trebuie sa anunt radierea si la CAS si CASS?
  multumesc.

 148. Lorand a intrebat:

  am o societate care e deschisa de 1 an cu ceva datorii neplatite pe cateva luni,dar in acelasi timp si un tva de recuperat in jur de vreo 8000 de roni care au fost ceruti ca si compensare de taxe.Acuma eu a-si vrea sa suspend aceasta societate,dar a-si avea nevoie de sfatul dumneavoastra cum sa fac acest lucru? va multumesc

 149. Lorand a intrebat:

  pot sau nu pot sa trec o societate in faliment,insolventa,sau sa o suspend daca am niste datorii mai micute de platit la stat.va rog sa-mi trimiteti o solutie pe e-mail sa stiu si eu cum pot sa procedez.va multumesc

 150. maria pop a intrebat:

  Buna ziua ,
  Care sunt pasii pentru schimbarea actionarilor intr-o societate inregistrata in Italia ,cu actionari romani ,la fel si administratorul si schimbarea sediului in Romania ? .Daca societatea inregistreaza datorii in Italia si nu pot fi platite care sunt consecintele .Va multumesc .

 151. rmihai a intrebat:

  buna nu am depus declaratile in pana in 25.04.2013 SRL a fot suspendat pana in februarie 2013 nu am avut nici un fel de activitate cu SRL as avea 2 intrebari.Ce amenda primesc daca nu am depus la timp dec(am mai avut avertismente pt ne depunerea dec pt ca am fost plecat din tara)si a 2 intrebare daca pot sa inchid firma daca nu am depus declaratile si de ce acte am nevoie pt inchiderea SRL? Multumesc

 152. trocan aurel a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl in faliment. am infiintat firma in 2008 dar nu a functionat deloc ,nu am avut investitii si nici nici nu am realizat castig,problema mea este aceea ca nu am platit impozitul forfetar de cand a aparut pentru ca nu am avut posibilitate,intrebarea mea este daca trec firma in faliment mai sunt nevoit sa platesc acest impozit. va multumesc anticipat si va rog sa imi da-ti si mie un raspuns pe mail

 153. ionut razvan a intrebat:

  buna ziua problema mea este ca am deschis o firma in 2012 a functionat 3 luni am inchis-o pt ca nu mergea pe profit doar pierdere si am plekt afara, nu am facut decat sa ami iau lucrurile cand am plekt nu nu am facut altceva ce risc si ce trebuie sa fac sa o inchid cu costuri minime nu sau depus declaratii nu sa facut nimic de cand am plekat adik in jur de 12 luni. multumesc anticipat

 154. Stuparu a intrebat:

  Am inchis un PFA si nu am anuntat la finante .Ce se intimpla ?

 155. catalin a intrebat:

  salut,tatal meu are o societate comerciala impreuna cu mama mea am vreasa o inchidem si nu stim pasii care trebuiesc urmati mentionez ca avem si doua credite luate pe ea care sunt achitate la zi dar nu sau lichidat si ar mai fi de plata la ele 5 ani eu insa vreau sa nu mai am sc si sa o transformam i interprindere individala deoarece costurile sunt mai mici

 156. fiorela a intrebat:

  este o societate srl cu 2 asociati unul detine 19 parti iar celalalt 1 parte ,cel care detine 19 parti ca persoana fizica imi datoreaza o mare cantitate de bani nu are bunuri in numele lui doar aceasta societate cele 19 parti eu as dori sa inchid toata societatea ,sau sai iau cele 19 parti ,cum este posibil ce ai de facut va multumesc

 157. GROSU LACRAMIOARA a intrebat:

  buna ziua. am un srl si sunt singurul angajat al firmei…am firma din 2011.. firma este impozabila pe venit… platesc la fiecare trimestru cartea de munca si 3% impozit…nu am cheltuieli egale cu veniturile…imi puteti spune va rog ce ar trebui sa fac ca sa inchid firma de tot? ar trebui sa platesc 16% impozit? va multumesc! ast rasp

 158. nereo a intrebat:

  cum pot inchide un SRL fara cheluiala plea mare

 159. Radu C. a intrebat:

  Buna ziua!

  In situatia in care am un asociat cu 5% care nu doreste sa semneze niciun act, cum pot ceilalti asociati inchide firma peste vointa lui?

  Multumesc!

 160. Tiniche Raluca a intrebat:

  Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru a inchide un birou individual de arhitectura care este inregistrat la Ordinul Arhitectilor si nu la Registrul comertului, are CUI si nu e platitoare de tva. Multumesc

 161. IOANA a intrebat:

  Buna ziua,as avea o intrebare.Am avut o firma care a functionat 3 luni fiind in pieredere,am suspendat-o pe 3 ani iar acum a expirat termenul de suspendare.As vrea sa o inchid.Care ar fi actele necesare si suma care ar trebui plataita pt a inchide srl ul?V a multumesc anticipat

 162. dinu a intrebat:

  Solicit o oferta de pret pentru inchiderea unui I.I, Nu am mai avut activitate de 2 ani.

 163. nicu a intrebat:

  buna ziua,am cumparat o masina de la o firma din iasi care sia schimbat numele insa nu si c.i.f,firma se numea sc venus costruc si a trecut la numele de eqp maintenance srl care a intrat in insolventa intre timp..si cind ami introduce c.i.f ami apare si vechea firma,si nu ami pot inmatricula masina…va multumesc nyko_2009@yahoo.com astept raspuns pe me@il

 164. marius a intrebat:

  am o societate comerciala care a fost radiata din oficiu in anul 2002 ( nu am marit capitalul social ),sediul social este proprietatea mea si doresc sa il vand,trebuie sa schimb sediul social pt. firma radiata ? multumesc frumos

 165. corina a intrebat:

  Buna ziua,

  in data de 02.09.2013 sotul meu a deschis un srl d (microintreprindere cu 3% din venitul declarat si declaratiile se depun trimestrial ).Acum de comun acord ne am hotarat ca ar fii cel mai bine sa il inchidem.Am avut activitate doar in acesta luna si ne am dat seama ca pierdem mai mult decat castigam.Acum ptr aceasta luna de activitate trebuie sa se depuna declaratiile ca sa fim in regula cu statul roman.Cum pot eu sa inchid acest srl d deoarece sotul meu este plecat din tara ?
  Va multumesc

 166. demian dumitru a intrebat:

  Buna ziua am o societate infiintata in 2009 cu un cetatean francez dar nu am facut nici o activitate si pentru aceasta am ajuns la concluzia sa o inchidem eu sunt administratorul iar persoana franceza are si el 50% din actiuni la ce suma ne-am incadra sa o inchidem?

 167. Stefan ioana a intrebat:

  O I.I. cu accesare fonduri europene(decizie de subzistenta), fara alte venituri(din vanzari), cu care nu am reusit sa imi ating obiectivele.Care este procedura de inchidere si la ce costuri? Multumesc anticipat.

 168. claudiu a intrebat:

  Am avut un AF, care nu mai functioneaza de 8 ani.In patrimoniul Af-ului figura un spatiu comercial care era format din 2 module Consart.Am reusit sa obtin Certificat de urbanism si autorizatie de constructie.Activitatea s-a intrerupt si totul a ramas in aceasta faza.In acest moment doresc sa vand spatiul c dar nustiu cum sa demostrez ca acest spatiu este in propietatea mea, mentionez ca spatiul a ramas in faza de module, deci nu a fost intabulat si nici inscris in registrul funciar.
  Stie cineva sa-mi dea o informatie concreta?
  Notarul mi-a cerut sa aduc certificat Constatator dar nustiu de unde se poate obtine , intr-u cat cei de la Camera de comert au zis ca nu se ocupa cu Af-urile.Va rog frumos daca stie cineva sa-mi dea o inf concreta !

 169. mariana a intrebat:

  buna ziua ,
  se poate radia o firma cu datorii daca actul constitutiv este facut pe o perioada de 25 ani ,care se implineste in 2017.
  care sun pasii pentru inchiderea firmei
  va multumesc

 170. Adriana Mihailescu a intrebat:

  Va rog sa ma ajutati, am un srl cu 2 administratori,firma a functionat in 2004 doar 3 luni,nu am platiti impozitul forfetar iar acum este in procedura de faliment.Dizolvarea firmeni a fost initiata in 2011. Fiscul mi a calculat penalitati la inpozitul forfetar pana acum . Este corect sau numai pana in 2011 trebuia.Acum cel de al doilea adminstrator s a trezit ca are un inventar al bunurilor existente in 2004 al firmei(imbracaminte in valoare de 2000lei)pe care le/a inminat lichidatorului din oficiu. Ce trebiue sa fac in continuare deoarece bunurile respective s au deteriorat.

 171. mihaela a intrebat:

  am un srl debutant si implinesc 35 de ani in luna februarie 2014. Firma este pe pierdere de cand am deschis-o. Am 2 intrebari- se poate trece pe srl normal dupa luna februarie? sau trebuie sa astept pana se termina anul 2014? A doua intrebare, nu am datorii catre stat, dar as dori sa inchid firma srl-debutant (care a fost infiintata in 2012). Ce taxe se platesc in acest caz?

 172. Lascu Ionut a intrebat:

  Buna ziua,

  Am inchiriat un magazin(de haine) intr-un centru comercial in feb 2013. Contractul cu centrul comercial este pe 1 an. (se finalizeaza in feb 2014). Magazinul nu a functionat pe profit datorita chiriei mari pe care o am si astfel am adunat datorii(3 chirii restante). Mi-au spus ca sunt obligat conform contract sa stau pana in februarie si sa platesc tot contractul. Vreau sa nu mai platesc deaorece in fiecare luna vin cu bani de acasa si nu mai pot face acest lucru. Ce ar trebui sa fac?

  Multumesc anticipat ptr raspuns.

 173. marina cincina a intrebat:

  buna ziua,
  va rog frumos sa imi spuneti daca se poate dizolva o firma cu datorii la stat ,mai mari de 40.000 ron aflata in suspendre pe 3 ani .
  la sfarisitul acestor 3 ani , firma expira prin trecerea timpului stabilit ca durata a societatii .
  mai sunt nevoita sa platesc datoria sau se poate dizolva de la sine ?
  va multumesc si va rog sa-mi dati un raspuns pe mail marina.militaru@clicknet.ro

 174. Dima Gheorghe Marcel a intrebat:

  am inchis firma SC.LUCA SRL Sediu Str. Ogorului Nr.3 Oradea in Noembrie 2013 avand de plata 6800 de lei.Ce obligatiuni mai am ?

 175. adrian boita a intrebat:

  am avut un srl a fostradiata in 2013,am ramas cu masinile pe firma as dori sa le vand,cum pot legal; factura,altceva?

 176. POPESCU a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl in faliment. am infiintat firma in 2008 dar nu a functionat deloc ,nu am avut investitii si nici nici nu am realizat castig,problema mea este aceea ca nu am platit impozitul forfetar de cand a aparut pentru ca nu am avut posibilitate,intrebarea mea este daca trec firma in faliment mai sunt nevoit sa platesc acest impozit. va multumesc anticipat si va rog sa imi da-ti si mie un raspuns pe mail

 177. IONESCU a intrebat:

  Sunt administrator unic,detin o firma(SRL) care a intrat in insolventa ca urmare a datoriilor restante fata de furnizori si de care se ocupa un administrator judiciar.
  Am gasit un potential cumparator care doreste sa cumpere firma si sa pastreze domeniul de activitate.Cum se procedeaza legal in acest caz.Va multumesc!

 178. Radion Daniela a intrebat:

  Buna ziua,
  Sunt asociata intr-un SRL cu 50%.Aceasta societate infiintata in august 2008 nu a functionat niciodata pentru ca au aparut neintelegeri de la inceput.In luna octombrie 2011 asociatul mi-a cerut actele firmei pe care le-am trimis postal cu confirmare.Pana atunci s-au depus declaratii.Acum nu stiu ce a facut dar vreau sa ma retrag din firma.Va rog sa-mi dati un raspuns avand in vedere ca intre noi nu mai exista comunicare.Va multumesc.

 179. Alexandru-Theodor a intrebat:

  Buna ziua!
  Am primit o somatie de la ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) cum ca figurez in evidenta anaf cu obligatii catre bugetul general consolidat al statului neachitat pana la data prezentei, in suma totala de cca 9000 lei, pentru care ati primit somatiile de plata si titlurile executorii emise de catre AFP Braila, intocmite in baza declaratiilor dvs. lunare.
  Mai jos imi cere fisele analitice ale conturilor 411 (clienti), 409 (furnizori-debitori) etc…
  - ultimul extras bancar emis de unitatile bancare la care aveti deschise conturile de disponibilitati pentru luna ianuarie 2014;
  Citez (Ultimul extras bancar / Conturile deschise)
  Si multe altele, eu nu am asemenea fise , nu am conturi bancare deschise si nu am extras absolut niciun banut. Nu am facut o firma niciodata in viata mea. Ce as putea face, daca ar dori cineva sa ma ajute, sunt disperat si nu inteleg de unde vine aceasta somatie. kentzooor@gmail.com adresa mea de email, orice sfat e binevenit. Va Multumesc anticipat.

 180. Tigla Maria a intrebat:

  Buna am si eu o întrebare am făcut un AF Asociație familiara in 2003 si încă am probleme cu ea radiato de la oficiu comertului si încă plătesc impozit după firma ca si cum as realiza încă venituri. As dori sa știu daca se poate sa o radieZ si de la Finante sa nu mai plătesc impozitul degeaba dar Menționez ca sant probleme cu firma in urma unui control sa constat ca nu ai fost bine făcute declarațiile de impozit si luat amenda care persita si in ziua de azi ce soluții am ??

 181. albu marin a intrebat:

  am un srl si este suspendata activitatea
  cum asi putea sa-l inchid

 182. Elena a intrebat:

  Am un SRL din 1993 si doresc sa-l inchid.
  Mentionez ca nu am nici o datorie la stat nici la furnizori.
  Imi puteti spune ce pasi trebuie sa urmez?
  Trebuie neaparat lichidator?
  Multumesc!

 183. serban a intrebat:

  buna ziua,sunt asociat unic cu 2 imobile pe firma.daca inchid firma voluntar,cum pot sa trec cele 2 imobile pe mine si ce tratament fiscal este,daca trebuie platit tva,impozite,etc.momentan sunt microintreprindere si realizez venituri din chirii si doresc sa devin simplu persoana fizica

 184. gheorghe a intrebat:

  Sunt plecat de 5 ani din tara,aveam un srl cu ceva datori,nu stiu ce so mai fi intimplat,sediul il aveam la un prieten cu care nu am mai tinut legatura…

 185. aurica a intrebat:

  dupa depunerea cererii la orc pentru inchidere punct lucru,mai pot functiona o zi,doua?

 186. florentina a intrebat:

  Buna ziua,
  Daca am un srl-d il pot intrerupe si deschide ulterior un pfa si daca da,care ar fi procedura ? Daca mai am inca produse nevandute pot face intreruperea si in aceste conditii sau eventual sa le transfer pe pfa? Si pentru pfa mai trebuie casa de marcat?Multumesc.

 187. petre a intrebat:

  Buna ziua,am o firma din 2007,sant asociat unic si vreau sa o vand unui prieten,ce pasi trebuie sa urmez?

 188. TOTU CLAUDIA NATALITA a intrebat:

  Am deschis un AF in 2008,am mers la cateva targuri si mi s au terminat banii pt marfa deoarece din marfa vanduta am cumparat casa de marcat.Am horarat imediat sa inchid aceasta firma.am mers la fisc,mi au fost retinute autorizatia si certificatul dupa care mi au zis sa merg acasa linistita ca firma s a inchis si nu voi plati nici un impozit. dupa aceea au inceput sa curga scrisori notificatoare pt plata de impozite.de 6 ani ma plimba pe drum,precum eu trebuie sa platesc 3500 lei impozit la stat. in 2010 fierma s a radiat din oficiu pt ca nu am preschimbat autorizatia.acum dupa 6 ani mi s au oprit bani din salariu pt neplata de impozit.va rog ajutati ma cu un raspuns.de ce imi sunt opriti banii,nu am realizat venituri,nu am functionat si firma este radiata?

 189. muresan a intrebat:

  Buna seara as vrea sa stiu exact ce trebuie si cat ma costa inchiderea unui srl. Sau ce este mai bine sa fac: sa o suspend sau orice altceva ca sa nu ma coste mult. Va rog ajutati-ma cu toti pasii: adica unde trb sa merg si cat ma costa.
  Ps: firma srl cu 2asociati (adica eu si sotul meu)
  Va rog astept un raspuns urgent pe e-mailul meu

 190. bianca l a intrebat:

  am un srl, suntem 2 asociati si vrem sa intrerupem activitatea. Ne am gandit sa suspendam activ pe 3 ani si vroiam sa stim daca dupa acesti 3 ani mai poate fi suspendata si daca e mai usor sa inchidem apoi

 191. Constantinescu Ion a intrebat:

  Buna ziua,
  Am fost atras de site-ul D-voastra, foarte bine organizat din care m-am lamurit, in mare masura, care-i procedura de dizolvare a unui SRL, dar citeva lucruri imi sint inca neclare: sint administrator al unui SRL de Cercetare in electronica, din Bucuresti, infiintat in 1992, care are un bun background – nicio penalizare, fara datorii la Stat- care a lucrat aproape in exclusivitate pe Contracte cu firme din strainatate. Investitorul firmei este o companie americana (asociat unic) care si-a manifestat dorintza sa inchida SRL-ul din Romania incepand cu 1 august 2014. Nelamurirea mea este legata de intervalul dintre Etapa initiala (dizolvarea) si finalul ultimei etape (radierea)care este de aproximativ dupa 3 luni: ce se intimpla cu salariatii (care in acceptiunea mea alcatuiesc partea esentiala a ACTIV-ului unei firme)in intervalul de 3 luni? Mai pot fi ei platiti de firma care a decis inchiderea, inca 3 luni pina la inscrierea la Registru Comertului a radierii firmei? Prin “stingerea datoriilor catre creditori” se intelege si plata la zi (pana la data deciziei de dizolvare)a salariilor angajatilor firmei?

  Permiteti-mi va rog si intrebarea: va ocupati si de Cesionare ca alternativa a inchiderii? Mi-ar conveni sa preiau eu actiunile acestei firme.
  Va multumesc foarte mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
  Cu deosebita stima.
  dr.ing Ion Constantinescu
  Bucuresti

 192. Romascu Octav a intrebat:

  Buna ziua.
  Am o intrebare la dumneavoastra.
  Am o firma care a mers pana in 2010.Din anul 2010 firma a mers pe 0, iar bilanturile NU au mai fost depuse.

  “Registrul comertului cere dizolvarea firmei sc reload srl.Din evidentele lor reiese ca sc reload srl nu a depus situatiile financiare anuale aferente anului 2008″

  Iar in luna noiembrie ar trebui sa ma prezint la tribunal.

  Bilanturile cum am spus NU au fost depuse, iar taxa forfetara nu a fost platita. Ce trebue sa fac sa inchid firma sau sa o bag in insolventa.

  Cu stima.

 193. alex matei a intrebat:

  Daca inchid firma fiind asociat unic fara datorii dreptul de proprietate imi revine mie trebuie sa platesc anumite taxe si impozite.Tva-ul de recuprat il mai pot cere la finante ?

 194. Dan a intrebat:

  Buna ziua!daca am un sc.srl dar nu am avut deloc activitate 3 ani,mai sunt valabile actele si ce trebuie sa fac si ce este de platit pe deasupra?impozite,taxe,etc,ce trebuie sa fac?Multumesc foarte mult,zi buna!

 195. Ch Constantin a intrebat:

  Buna seara.
  Am deshis la cererea unei firme din strainatate , o interprindere individuala ce nu functioneaza , iar totul este pe numele meu.
  Doresc sa stiu pasii pentru inchiderea rapida a acestei interprinderi deoarece produce doar cheltuieli si nici un profit , fiind eu obligat sa suport cheltuielile . Ce se poate face in acest caz ? Va multumesc anticipat !

 196. nastasia a intrebat:

  am o societate in faliment incepand din 02.06.2011 si as vrea sa o scot de la impozitul pe venit microintreprindere si sa o trec la impozit pe profit conform prevederilor din Codul Fiscal.Vreau sa depun Declaratia 010,insa nu stiu la pct.F – Starea contribuabilului ce sa bifez:Dizolvare cu lichidare sa Dizolvare fara lichidare. Astept raspuns pe mail agromecdej@gmail.com.

 197. VASILESCU SILVIU a intrebat:

  doresc sa inchid un srl care are doi actionari.subsemnatul si sotia.am facut demersurile legale si astept redeschiderea ei in vederea lichidarii. pe firma este imnatriculata o masina de 13000 lei. cum se procedeaza in acest caz ? trbuie sa mi-o vand de la firma mie ? sau poate trece direct pe administrator, in ce mod ?

  multumesc anticipat

 198. trandafir emilia a intrebat:

  Buna ziua,
  Am si eu o intrebare, daca se poate , v-asi ruga sa-mi raspundeti,cit mai concret.
  Pentru o societate comerciala care a parcurs toate etapele de divizare,PENTRU FINALIZARE, la ANAF, ce documente trebuiel depuse si in ce termen de obtinerea certificatului de radiere de la ORC?
  VA MULTUMESC.

 199. stefan popa a intrebat:

  am un srl care in februarie 2015 se termina perioada de suspendare si regimul derogatoriu si as dori sa radiez firma, mentionez ca firma nu are datorii. ce trebuie sa fac? multumesc.

 200. P. Nedelcu a intrebat:

  Detin o Intr. Individuala pe care vreau s-o inchid intrucat cheltuielile sunt mai mari decat veniturile.
  Ce pasi trebuie sa parcurg?
  Multumiri anticipate pentru raspuns

 201. Marian M. a intrebat:

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti cum se poate desfiinta o societate comerciala din 2013 care nu a avut niciodata vreo tranzactie comerciala, care are contabilitatea la zi si nu are nici o datorie la nimeni. Mentionez ca suntem 3 asociati – 2 romani si un francez – si detinem urmatoarele participatii: eu 30%, celalalt asociat roman 40% si asociatul francez 30%. Administratori sunt eu si celalalt asociat roman. Problema este ca cetateanul francez nu este de acord cu desfiintarea. Care sant pasii legali de urmat pentru desfiintarea societatii in acest caz?
  Va multumesc.

 202. zaborila a intrebat:

  va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot trece un srl in faliment. am infiintat firma in 2007 dar nu a functionat deloc ,nu am avut investitii si nici nici nu am realizat castig,problema mea este aceea ca nu am platit impozitul forfetar de cand a aparut pentru ca nu am avut posibilitate,intrebarea mea este daca trec firma in faliment mai sunt nevoit sa platesc acest impozit. va multumesc anticipat si va rog sa imi da-ti si mie un raspuns pe mail

 203. P ANCA a intrebat:

  Am un srl cu vechime 3 ani cu 2 asociati. De 7 luni am depus declaratiile cu 0 lei. Am inteles ca daca pana in luna decembrie nu trec firma pe suspendare activitate sau radiere am sa primesc amenda. Este adevarat?
  O alta intrebare: daca suspend activitatea firmei pe 3 ani, dupa cei 3 ani se radiaza firma din oficiu fara nici un fel de costuri asociate?
  Si ultima mea intrebare: care sunt costurile totale pentru suspendarea activitatii, respectiv radierea societatii avand in vedere ca sunt 2 asociati. Va multumesc.

 204. sanda a intrebat:

  BUNA ZIUA ! IN 2007 M’AM INREGISTRAT LA FINANTE PTR A PUTEA FACE ASIGURARI DE VIATA .CUM NU PREA AVEAM PUTERE DE CONVINGERE NU AM PROFESAT.CARE SUNT PASI DE URMAT?CUM POT INCHIDE SAU REZILIA ACEASTA FIRMA? VA MULTUMESC

 205. cristina a intrebat:

  Buna seara. Am un cmi infiintat intr-un spatiu inchiriat, urmeaza sa-l inchid si sa infiintez alt cmi intr-un spatiu pe care l-am cumparat. Nu stiu daca voi avea acelasi CIF la al 2-lea cmi, am presupus ca nu, de aceea toate cheltuielile cu amenajarile le-am facut pe persoana fizica. Voi putea sa deduc cheltuielile facute ca investitie dupa infiintarea celui de-al 2-lea cmi sau am gresit din start? ce solutii am? va multumesc.

 206. leo a intrebat:

  dupa cit timp mai pot infiinta o firma daca am radiat una de un an de zile multumesc astept raspunsa

 207. maria ionita a intrebat:

  Va rog sa -mi spuneti ce costuri implica esfintarea unei firme cu sociat unic fara actaivitate Va multumesc

 208. Mari a intrebat:

  AM UN SRL LA CARE AM ACUMULAT DATORII. MI-AM INTRERUPT ACTIVITATEA. CARE SUNT PASI DE URMAT. VREAU RASPUNS.

 209. Dl Brain Hunt a intrebat:

  Behov pentru et presserende LAN?
    Veldig Rask og presserende overføring til DIN bankkonto
    Nedbetaling begynner Atte måneder Etter la du Får penger pentru DIN

  bankkonto
    Lav rente AP 3%
    Langsiktig tilbakebetaling (1-30 Ar) varighet
    Fleksible lånebetingelser og månedlig betaling

  Contact legitimă og lisensierte tillit til selskapene authourised
  la økonomisk støtte til andre teren.
  pentru mer informasjon og lånesøknad Danne foretaket comun

  prin e-post: loan_enquiries@administrativos.com

  Dl Brain Hunt
  Generaldirektøren
  (Agent de publicitate online)
  ALLIANCE LAN selskapet (ALC)

 210. Valeria Constantinescu a intrebat:

  Buna ziua ,
  Am fost unic asociat al unui SRL care apare acum dizolva ( cu radiere )din 07 08 2012.
  Va rog frumos sa -m spuneti dupa cati ani pot sa infiintez alta societate pe numele meu ?
  Eu as dori sa ma intorc in Romania si nu stiu daca este posibil sa reincep o activitate !
  Va multumesc mult,apreciez efortul depus sa ne luminati atunci cand ne ratacim printre regulamente si legi !
  Cu respect ,
  Valeria Constantinescu
  PS Mentionez ca nu aveam datorii restante la momentul dizolvarii !

 211. C`tin Iulia a intrebat:

  Buna ziua , am infintat o firma in octombrie 2013 , pt un magazin alimentar , in prezent nu se mai pot acoperii datoriile , sunt unic asociat ,nu am datorii la impozite doar la furnizori . Intrebarea este daca se poate inchide firma cu aceste datorii ? multumesc

 212. pop cornelia a intrebat:

  Buna seara!
  As dori sa-mi spuneti si mie daca pot infiinta un II sau PF daca am fost asociat la un srl care a fost dizolvat cu lichidare in 2012. Firma a fost infiintata in 2008, dar nu a functionat deloc.
  Va multumesc anticipat

 213. eugen olaru a intrebat:

  am un SRL infintat in 2008 si nu mai merge ,am acumulat datorii atat la finante cat si la creditori vreau sa-l inchid ce trebuioe sa fac?multumesc

 214. alexandru ana maria a intrebat:

  am fost administrator la o firma cu 2 asociati nu mai mai functionam dar as vrea sa stiu cum apar la anaf ca suntem activi
  si cum pot face sa rezelovam problema nu stiu daca sunt datorii

 215. MICU a intrebat:

  va rog frumos sa-mi spuneti cum procedez:
  1. sint asociat unic la o firma srl si vreau sa absorb o alta firma srl unde sint tot eu asociat si fiul meu.

 216. ANA a intrebat:

  BUNA ZIUA!as vrea sa radiez un SRL si mi-am pierdut certificatul constatator si de suspendare(a fost suspendata 3 ani)va rog frumos sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin altele…multumesc!

 217. Florentina a intrebat:

  Buna ziua.Am infiintat un srl-d anul trecut in toamna si acum vreau sa o inchid!nu am activitate si tre sa bag bani de la mine pentru a o mentine pe linia de plutire,ceea ce am si facut pana acuma.am inteles ca trebuie sa platesc toate taxele de care am fost scutita la infiintare!Nu se poate face altceva?sa o bag in faliment sau orice altceva sa nu platesc taxele acelea??precizez ca am fost singura angajata si am platit tot la timp!nu am datorii de nici o culoare.cine ma poate ajuta cu mai multe informatii va rog!!!

 218. Marin a intrebat:

  Buna ziua,ROG sa imi spuneti cum se poate radia si lichida o firma la Reg Com-infiintata in 2015:are 3 asociati,nu a desf activitate, nu are datorii la stat,are decl depuse la Adm Fin-se poate obtine cert fisc fara datorii.
  Multumesc

 219. LUDUSAN IOAN a intrebat:

  am un srl din 1993 care in ultimii ani nu mai are activitate si pe care doresc sa-l inchid ce acte sunt necesare si care ar fi costurile.mentionez ca sunt asociat unic si societate nu are pierderi.va multumesc

 220. Alexandra a intrebat:

  Am infiintat anul acesata un SRL-D,nu am luat nici un ban de la stat doar ce am fost scutita de la plata pentru infiintarea firmei si neplatirea CAS.Intrebarea mea este in ce conditii se poate inchide firma?Daca se poate…
  Va multumesc !!!

 221. geanina banceanu a intrebat:

  am fost asociata intr o srl cu fostul meu sot -in perioada aprilie 2008- pana in iulie 2011, data la care am iesit din firma cu acordul sau , el preluind firma cu datorii la momentul respectiv.
  in 2013 am divortat , iar in 2014 el, care ramasese unic asociat al firmei a decedat.
  va rog sa mi spuneti , ma obliga vreo lege sa platesc datoriile din per respectiva ca asociat , daca el a preluat firma si nu am mai stiut nimic decat ca a decedat anul trecut ?

 222. Viorica a intrebat:

  Buna ziua ,
  Am infiintat un SRL-D in martie 2014 asi dori sa o lichidez,va rog sa-mi spuneti care este procedura si costurile. Am si un angajat care a benificiat de ajutor de la stat un an pentru ca l-am angajat in perioada somajului si avea peste 55 de ani asi putea sa-l scot in somaj ?
  Mentionez ca angjatul a mai fost de doua ori in somaj ,mai poate benificia de al treilea somaj ?
  Va multumesc!

 223. Viorica a intrebat:

  Buna seara,
  Am infiintat un srl-d in martie 2014 cand am angajat un somer peste 45 de ani unde am benificiat de subventie.
  Va rog imi puteti spune daca pot inchide firma sau sa o suspend? si ce costuri sunt sau obligatii am catre stat?
  Agajatul a lucrat 18 luni, sunt obligata sa returnez subventia?
  Daca o pot sa- fac formalitatile de somaj.pentru angajat?
  Va multumesc.

 224. rodica a intrebat:

  va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru a inchide un srl pe perioada de 3 ani si care sunt costurile
  multumesc

 225. marius a intrebat:

  am si eu o firma deschisa din 2008 si nu am depus nimic pana acum cine mia infiintato mia spus ca nu functioneaza acum mia venit radio si tv de plata ce mi se poate intampla daca nu o inchid ?

Intreaba si tu si vei primi raspunsul pe e-mail!

Ne gasiti si pe