Ultima actualizare: 11 Martie 2013

Dizolvare, lichidare si radiere firma

Asa cum ati aflat in pagina despre prevederile legale, dizolvarea firmelor poate avea loc prin trecerea timpului stabilit ca durata a societatii, ca urmare a imposibilitatii realizarii obiectului de activitate al firmei sau a realizarii acestuia, prin declararea nulitatii societatii, ca urmare a unei hotarari a adunarii generale a asociatilor, ca urmare a unei hotarari a tribunalului, la cererea oricarui asociat – pentru motive temeinice, prin falimentul societatii, drept consecinta a altor cauze prevazute de lege sau de actul constitutiv al societatii.

Tipuri de dizolvare voluntara

Dupa cum este vorba despre firme cu asociat unic sau cu mai multi asociati, cu acordul sau dezacordul asociatilor in ce priveste alegerea lichidatorului, exista mai multe tipuri de dizolvare voluntara, fie cu doua, fie cu trei etape de parcurs, durata intregii proceduri fiind de cca 2-3 luni din momentul in care documentele din dosar sunt pregatite pentru prima etapa.
Astfel, putem vorbi despre urmatoarele tipuri de dizolvare voluntara:

 1. Dizolvarea voluntara si lichidarea voluntara, societate cu asociat unic – etape si acte necesare
   Etapa 1:

  • Cerere de inregistrare a mentiunii
  • Decizia asociatului unic de dizolvare cu mentiunea incetarii mandatului membrilor organelor de administrare/conducere (original)
  • Daca este cazul:
   • imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original)
   • avize prealabile prevazute de legile speciale (ex. Agentia de mediu)
  • Dovada achitarii taxelor legale (taxa judiciara de timbru in original, timbre udiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a).
   Etapa 2 – radierea

  • Cerere de radiere
  • Certificatul de inregistrare si anexele acestuia (original)
  • Situatia financiara de lichidare
  • Hotararea de repartizare a activelor societatii comerciale (copie)
  • Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
  • Imputernicirea persoanei desemnate sa indeplineasca formalitatile legale, daca este cazul, in original (imputernicire speciala in forma autentica, avocatiala, sau delegatie)
  • Dovada achitarii taxelor (taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a daca este cazul)
 2. Dizolvarea voluntara si lichidarea voluntara, societate cu doi sau mai multi asociati – etape si acte necesare
   Etapa 1

  • Cerere de inregistrare a mentiunii
  • Decizia AGA de dizolvare si – concomitent – de lichidare a societatii prin acordul unanim al asociatilor de impartire a activelor ramase, dupa plata creditorilor, intre asociati, cu mentiunea incetarii mandatului membrilor organelor de administrare/conducere (original)
  • Daca este cazul:
   • imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original)
   • avize prealabile prevazute de legile speciale (ex. Agentia de mediu)
  • Dovada achitarii taxelor legale (taxa judiciara de timbru in original, timbre udiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a)
   Etapa 2 – radierea

  • Cerere de radiere
  • Certificatul de inregistrare si anexele acestuia (original)
  • Situatia financiara de lichidare
  • Hotararea de repartizare a activelor societatii comerciale aprobata de asociati (copie)
  • Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
  • Imputernicirea persoanei desemnate sa indeplineasca formalitatile legale, daca este cazul, in original (imputernicire speciala in forma autentica, avocatiala, sau delegatie)
  • Dovada achitarii taxelor (taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a daca este cazul)
 3. Dizolvarea si lichidarea voluntara a societatilor cu mai multi asociati, cu numire a lichidatorului
   Etapa 1

  • Cererea de înregistrare (in original)
  • Hotararea AGA de dizolvare a societatii si de numire a lichidatorului
  • Declaratia lichidatorului cum ca detine aceasta calitate (in original)
  • Specimenul de semnatura al lichidatorului (in original)
  • Dovada platii taxelor legale (taxa judiciara de timbru, timbrul judiciar, taxa de registru, taxa de publicare in M.Of. Partea IV)
   Etapa 2

  • Cerere de radiere (original)
  • Situatia financiara de lichidare si proiectul de repartizare al activului (copie)
  • Raportul lichidatorilor
  • Certificatul de inregistrare cu anexele acestuia (in original)
  • Certificatul de la Administratia Financiara din care rezulta ca nu exista datorii la bugetul de stat si/sau la contributiile sociale (copie)
  • Dovada platii taxelor legale
 4. Procedura in cazul

 5. Dizolvarea voluntara si lichidarea cu numire de lichidator (societate cu doi sau mai multi asociati) – cazul in care asociatii nu ajung la un acord
 6. este mai complexa.

  Aflati detalii privind tarifele si relatati-ne cazul Dvs. folosind formularul de contact pentru a afla pretul exact in situatia respectiva.

Intrebari (128)

128 intrebari

 1. ioan a intrebat:

  Am si eu o intrebare O Soc.Com de tip S.A. cu capital integral privat este dizolvata si intra in lichidare pt. ca nu a functionatavand o intrerupere de 3ani si8 luni avand 2actionari care detin 95la suta din capitalul social.Firma are datori de 3000 lei cei 2 actionari semnificativi sau oferit sa achite datoriile .Sa numit lichidatorcare vrea sa scoata activele la licitatie poate sa o faca in situatia aceasta .cei 2 actionari doresc evaluarea patrimoniului sidespagubirea celor lalti

 2. constantin a intrebat:

  Sunt asociat la srl (compusa din 5 asociati, mebrii ai familiei) cu activitate de cercetare in stiinte fizice si naturale.Nu am mai avut venituri(nici cheltuieli de 3 ani).Fiindca cercetarea (un altfel de model nu se incurajeaza am hotarat (nu mai putem plati impozite)sa o dizolvam.(?) Nu avem datorii la stat dar avem la asociati.Nu am mai dedus salarii.Patrimoniu -calculatorele si aparatele cumparate din reinvestire.
  Nici un asociat nu are pretentii.
  Care este cea mai ieftina (debarasare) dizolvare? lichidare? inchidere?multumesc!

 3. camelia a intrebat:

  buna ziua, avem o firma cu 2 asociati membrii unei familii, (75%/25%)datorii la un creditor pe care nu mai avem bani sa le platim. totodata, intrucat firma abia constituita cu 6 luni in urma nu a avut nici un profit si am sustinut-o mai ales cu imprumuturi de la asociati si nu din incasarile din vanzari, asociatii au hotarat sa o dizolve pentru ca nu mai pot sustine financiar firma. exista un contract in derulare cu firma care ne-a inchiriat spatiul comercial si cu datorii la chirie. putem dizolva si lichida firma chiar daca exista aceste datorii catre creditorul de servicii? nu avem nici o datorie la stat. multumesc,

 4. Elena a intrebat:

  buna ziua!
  suntem in procedura de lichidare a unei SC SRL
  avand ca patrimoniu masina , calc si un teren
  pe care unul dintre asociati vrea sa-l vindem si sa impartim banii,
  asociatul respectiv detine 40% si restul 60%;
  noi cei cu 60% nu vrem sa vindem ci sa impartim conform procentelor,
  mentionam ca firma nu are datorii;
  cum putem sa-l constrangem pe celalalt asociat sa nu vindem terenul?
  Multumesc!

 5. Ruxandra a intrebat:

  Buna ziua!
  am o societate cu activitate care din toamna anului 2009 a fost suspendata. as dori sa o radiez si vreau sa stiu daca acest lucru este posibil avand in vedere ca nu am depus bilantul pe anul 2009.

 6. Lucian a intrebat:

  Buna ziua,

  Ma puteti ghida va rog sa gasesc documentele necesare in format doc sau pdf pentru “Tipuri de dizolvare voluntara -> Dizolvarea voluntara si lichidarea voluntara, societate cu asociat unic”. Aici ma refer la documentele ce trebuie redactate de mine. Nu am avut noroc sa le gasesc pe net.

  Va multumesc anticipat

 7. araluca a intrebat:

  la o firma cu lichidare voluntara cu asociat unic ce se intampla cu soldul casei,
  rezervele si profitul nerepartizat.ce inregistrari se fac si daca se plateste impozit 16 % la soldul casei

 8. Ciobanu Florin a intrebat:

  sunt asociat cu inca o persona si vreau sa o inchid dar nu am bani sa platesc taxele de inchidere , ma puteti ajuta

 9. Madaras Diana a intrebat:

  Buna ziua.
  Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
  Se doreste inchiderea unei firma cu doi asociati. Firma nu are datorii, detine o cladire si un teren. Cum procedez cu aceste active: pentru transferul dreptului de proprietate trebuie factura de vanzare sau e suficient certificatul constatator emis de Registrul Comertului? Mentionez ca activele nu au fost reevaluate de la data cumpararii si valoarea contabila e mica.
  Multumesc.
  Diana Madaras

 10. Gabriela a intrebat:

  buna ziua, avem o firma cu 2 asociati membrii unei familii, (80/20%)datorii la un creditor pe care nu mai avem bani sa le platim. Firma nu a avut nici un profit si am sustinut-o mai ales cu imprumuturi de la asociati si nu din incasarile din vanzari, asociatii au hotarat sa o dizolve pentru ca nu mai pot sustine financiar firma. exista un contract in derulare cu firma care ne-a inchiriat spatiul comercial si cu datorii la chirie. putem dizolva si lichida firma chiar daca exista aceste datorii catre creditorul de servicii? nu avem nici o datorie la stat. multumesc,

 11. doru a intrebat:

  am o firma care detine douo puncte de lucru si care inca desfasoara o activitate pe profit santem doi asociati si am hotarat de comun acord ca fiecare sa mearga separat si sa dizolvam societatea . Cum se procedeaza

 12. oana a intrebat:

  buna ziua,
  am o firma din 2004, cu activitate, cu datorii la administratia financiara,nu s-au mai depus acte din iunie 2010, asociat unic, detine in prezent 4 masini de cusut, dar nu am bani pt plata datoriilor. as dori sa o o inchid. ce ma sfatuiti sa fac?
  multumesc!

 13. Vladimir a intrebat:

  Am o firma infiintata in 2008, asociat unic, obiect de activitate consultanta in afaceri.
  A facut o singura factura de aprox 5500 EURO, si a cumparat ceva bunuri in valoare de 4000RON.
  Este la zi, nu are(avut) datorii, penalitati, amortizari, etc.
  Vreau s-o inchid, va rog sa-mi faceti cea mai buna oferta de pret pentru acest serviciu.

  Cu stima
  Vladimir

 14. Ruxandra a intrebat:

  Un S.R.L.cu asociat unic are activitate suspendata din mai 2009 pentru o perioada de 3 ani.Are datorii la stat de 10.000 rezultate din Fisa pe platitor de la Fisc.(care trebuie corectata, suma nefiind cea reala).As vrea sa inchid firma cat mai repede .Care-i procedura cea mai rapida si ieftina?Va multumesc

 15. Bogdan Kivu a intrebat:

  Buna ziua,
  Am o firma cu 2 actionari si am hotarit de comun acord sa inchidem firma.
  Ce se intimpla cu activele existente ale firmei solduri conturi bancare, mijloace fixe? Sunt considerate dividende si trebuie platit impozit pt. ele.
  Mentionez ca firma in 2010 a fost permanent pe pierdere si nu are datorii la terti.
  Va multumesc anticipat.

 16. Fometescu Ioan a intrebat:

  Buna ziua !
  Am o rugaminte ! Cine ma poate ajuta cu o monografie
  contabila privind lichidarea srl-lui la care sunt asociat unic ?
  Balanta, 3112.2010.
  cont debit credit
  121 – 250
  105 – 19893 /dif rev. 31.12.2005/
  106 – 7934 /constit.08.1997,impoz.prof si divid.achit./
  121 8554. -
  212 57598 -
  2812 – 16925
  455 – 22333
  5311 1182 -
  ====================================================
  Mijl. fix /212-cladire./reeval. 31.12.2010 la val de 34000

  Respect maxim !

 17. Fometescu Ioan a intrebat:

  Buna ziua !
  Am o rugaminte ! Cine ma poate ajuta cu o monografie contabila privind lichidarea srl-lui la care sunt asociat unic ?
  Balanta, 3112.2010.
  cont
  101 – credit= 250
  105 – credit19893 /dif rev. 31.12.2005/
  106 – credit = 7934 /constit.08.1997,impoz.prof si divid.achit./
  121 – debit = 8554. -
  212 – debit = 57598 -
  2812 – credit = 16925
  455 – credit = 22333
  5311 – debit = 1182 -
  =============================================
  Mijl. fix /212-cladire./reeval. 31.12.2010 la val de 34000
  Am gresit contul 101 la postare antrioara
  Respect maxim !

 18. lidia a intrebat:

  poate sa ajute cineva cu un model de situatie financiara de inchidere ,,

 19. gabriela a intrebat:

  am trecut de prima etapa de lichidare a firmei si am o masina care s-a amortizat doar un an pt ca nu am avut activitate (masina este in firma de 6 ani)din 2009 are activitatea suspendata.Acum sunt la etapa a doua.Intrebarea este cum fac factura pt vinderea masinii catre asociatul unic inainte de a depune actele etapa 2 sau dupa ?cum ma inregistrez cu factura ?va rog raspuns urgent multumesc

 20. anghel a intrebat:

  se poate lichida o societate care are impozite de plata?

 21. Nicolae Costache a intrebat:

  Sunt asociat in parti egale (50%)la o societate cu profil constructii.Firma este suspendata din 2009 si nu a mai desfasurat activitate de la inceputul anului 2008.Actele contabile sunt la zi si nu avem datorii la buget sau terti.De comun acord cu celalalt asociat am hotarit dizolvarea societatii.Va rog sa-mi spuneti care sunt costurile totale (onorariul,taxe,etc)
  Cu stima,
  Nicolae Costache

 22. Rudolf a intrebat:

  Buna ziua!As avea o intrebare la adresa dumneavoastra si anume:
  In cazul dizolvarii unei societati comerciale (S.R.L.),ce se intampla cu angajatii firmei?
  Va multumesc!

 23. broscoi claudia a intrebat:

  Buna ziua,
  ce se intampla cu firma cu asociat unic a carei procedura de lichidare a fost inceputa, dar s-a intrerupt din cauza nedepunerii Certificatului de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale?
  S-a completat cererea de radiere si s-a depus dovada achitarii taxelor (taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of.)

 24. broscoi claudia a intrebat:

  Buna ziua,
  ce se intampla cu firma cu asociat unic a carei procedura de lichidare a fost inceputa, dar s-a intrerupt din cauza nedepunerii Certificatului de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale?
  S-a completat cererea de radiere si s-a depus dovada achitarii taxelor (taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of.)

 25. Sperloiu Mircea a intrebat:

  firma dizolvata datorita neschimbari codului fiscal. a ramas un autocamion pe care nu pot sal van d nemaiavind posibilitate sa emit factura . cum procedez? cel putin sal trec pe persoana fizica.

 26. Laura a intrebat:

  Buna ziua.
  Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
  Am fost administratorul unei firme cumparate din 2002 cu mai multi asociati (5)… A mers firma pana in martie 2005 dupa care tot ce a fost pe firma respectiva s-a trecut pe alta firma … Firma la care am fost administrator are datorii la stat si acum finantele au bagat firma in dizolvare … Va rog sa imi spuneti care sunt pasii de facut … Va multumesc si astept raspunsul dumneavostra …

 27. irimia a intrebat:

  Buna ziua,
  Intrebarea mea este, ce se face cu casa de marcat la radierea firmei, am sustras si depus fiscalitatea , se mai face ceva ?

 28. nelul a intrebat:

  cum se inchide un P.F.A.? cE COSTURI IMPLICA?

 29. Alina Rizea a intrebat:

  Am si eu cazul urmator. Pentru cazul unei firme care se doreste a fi lichidata si care are in bilant urmatoarele:
  - ca si activ doar impozit minim si TVA de recuperat
  - in pasiv un imprumut de la o firma din grup care nu poate fi platit din banii disponibili din banca;
  - in capitaluri proprii are capitalul social care nu poate acoperi pierderile acumulate pana in acest moment; mai exista 117 debitor si 121 tot debitor. Deci firma are numai pierderi.

  Intrebarea mea este: la lichidarea voluntara ce se intampla cu imprumutul si cu toate pierderile societatii? Se mai pune problema de calcul de impozit in urma lichidarii? sumele de recuperat de la stat se dau pe pierderi?

  Mentionez ca societatea are 2 asociati.

 30. nadia a intrebat:

  buna ziua! am o firma cu 2 asociati, nu a avut nicio activitate si nici patrimoniu, a fost suspendata 2 ani si vreau sa o inchid. care sunt costurile, daca puteti sa-mi spuneti? tin sa precizez ca asociatii nu sunt de acord asupra procedurii.

 31. Rodica a intrebat a intrebat:

  sint asociat unic SRL-ul a fost propus pri hot.judecatoreasca sa fie dizolvat.am o amenda de plata de 1900lei.Finantele au facut un proces vsrbal de confiscare bunuri de 500lei deoarece soc. nu a avut mai multe.Finantele nu au numit inca lichidator.Cine plateste remuneratia lichidatorului.

 32. Tutoveanu Viorica a intrebat:

  Doresc dizolvare lichidare si radiere firma cu 2 asociati,pe 31.12.2012 firma face 3 ani de cand este suspendata,operatiunea de dizolvare este de comun acord a celor 2 asociati.
  Este necesar un lichidator ?

 33. monica a intrebat:

  Buna ziua
  Am un S.R.L.care este suspendat de 3 ani,pentru a-l inchide am de platit ceva sau de depus ceva acte?Bilantul l-am depus si la 6 luni si la un an, de 3 ani de cand este suspendat.

 34. mihaela a intrebat:

  ce inseamna- situatia financiara de lichidare-? cine trebuie sa o intocmeasca?

 35. elena a intrebat:

  Buna ziua,

  Firma este suspendata de aproape 3 ani, vrem sa o inchidem, sunt 2 asociati din care unul detine 95%, care este procedura pentru inchidere si care sunt taxele? Daca mai trebuie sa recuperez creante de la 2 firme cum se procedeaza?

 36. lili a intrebat:

  Am o firma pe care intentionez s-o radiez , nu are datorii la stat, declaratii la zi fara alte datorii la furnizori ,dar are sold de marfa la care a fost dedus tva. In cazul radierii poate un control sa vina sa-mi verifice stocul si sa ma puna sa platesc tva ? mai pot fi verificata ?

 37. liliana a intrebat:

  buna ziua ,am un srl din 2003 care nu a functionat niciodata ,pentru a nu plati impozitul forfetar la 1 mai 2009 i-am suspendat activitatea ,, ce activitate? ,ma rog,vreau la 1 mai 2012 sa-l inchid .Cum sa procedez pentru a avea cele mai mici costuri ? multumesc

 38. LUPU GHEORGHE a intrebat:

  Buna ziua!Sotia mea este asociat unic al unui s.r.l.A inchis punctul de lucru in 2006!a depus declaratii si bilanturi.A SUSPENDAT ACTIVITATEA IN LUNA IULIE 2009!Datorita impozitului forfetar.I s-a impus un impozit forfetar de aprox.350 roni!Intrebare:cum poate fi radiata din oficiu SRL-ul;sau cat costa radierea,daca nu poate fi radiata din oficiu!Sunt din Galati si firma a functionat din 2001 in Galati!mentionez ca sotia nu are nici un venit,iar societatea nu are nimic in Patrimoniu!Multumesc!Lupu Georghe din Galati!

 39. anton dumitru a intrebat:

  Buna ziua. Suntem 2 asociati la o firma. Din motive de neparticiparea efectiva la dezvoltarea firmei si promovarea ei doresc sa devin asociat unic. Cu sa procedez in acest caz unde nu sunt prea multe bunuri dobandite impreuna iar asociatul nu doreste incetarea mandatului sau?

 40. carla popa a intrebat:

  Buna ziua ! Am suspendat o societate cu 2 asociati ,pe 3 ani !A expirat suspendarea , nu vrem sa desfasuram incontinuare activitati pe ea. Dorim sa stim daca se poate lichida automat de la RC daca nu mai depunem nici un act!Mentionez ca firma este la zi cu taxe impozite..acte contabile, ok.
  Si daca nu , optiunea fiind suspendare incontinuare – DACA SE MAI POATE ? cu ce taxe sau LICHIDARE – cu ce taxe?Multumim

 41. Alina Rizea a intrebat:

  Buna ziua,

  O firma care pe langa capitalurile proprii mai are in sold doar un imprumut de la asociat, poate fi lichidata voluntar?

  Multumesc

 42. ileana a intrebat:

  am un i.i.(intreprindere individuala)momentan este suspendata pe 3 ani dupa ce a functionat 6 luni si acum vreau sa o dizolv sa nu mai aud de ea ce trebuie sa fac ?si care sunt pasii? va multumesc anticipat.

 43. florin i a intrebat:

  buna ziua, am si eu o nelamurire,va rog. Am o firma infiintata in 2007 ,este srl,care nu a functionat niciodata, nu am datorii la ea sant unic asociat,acum 3 ani am suspendat-o,sperand ca vor veni vremuri mai bune si poate am nevoie.Dar s-au scurs cei 3 ani si peste o sapt am termenul limita.Nu o mai vreau,ce trebuie sa fac ,va rog ? am inteles ca daca o suspend din nou ma costa 300 lei, iar daca o inchid ma costa 600 lei. ce modalitate exista sa scap de ea, sant intr-o situatie financiara mai grea si doresc cea mai ieftina metoda va rog.Multumesc mult, o seara buna.

 44. Borza Andreea a intrebat:

  buna ziua, am o firma mostenita de la sotul meu decedat, actele sunt depuse pentru radiere societate, problema este ca este un autoturism ramas in firma neamortizat in totalitate. Intrebare, dupa radiere mai platesc ceva impozit , ca sa o pot trece pe numele meu (persoana fizica ). Si cum pot face acest lucru. va multumesc

 45. angelina a intrebat:

  In urma divizarii,pe noua societate s-a transferat o cladire si rezervele din reevaloarea anilor anteriori. Astfel in creditul contului 105 am soldul de 70.000 lei iar in creditul contului 1065 suma de 1.200 lei. Cum Inchid aceste sume? Vor ramane pana la amortizarea definitiva a cladirii? Cum procedez mai departe?
  Multumesc

 46. Ion a intrebat:

  Am o firma care a functionat 6 luni.Am suspendat activitatea. Nu am schimbat codul CAEN.Vreau sa o desfitez. Ce trebuie facut, cat costa? Multumesc

 47. daniel a intrebat:

  As dori sa inchid o societate cu 3 asociati din cauza neintelegerilor dintre acestia. Unul dintre ei nu este de acord sa o inchida. Exista posibilitatea de a o inchide? Si ce costuri ar implica? Multumesc

 48. mirella a intrebat:

  Buna ziua,
  doresc sa radiez o Intrep. individuala, fara datorii la stat dar care contracte in derulare. Contract de leasing financiar pana in anul 2013 luna august si un contract de credit pe termen scurt pana in ianuarie 2013. Mentionez ca acel contrcat de credit este cu ipoteca pe numele administratorului care a garantat cu casa proprietate personala. Care sunt posibilitatile de radiere in aceste conditii??

 49. CORNELIA a intrebat:

  doresc sa renunt la INTREPRINDERE INDIVIDUALA, infintata de 10 zile si inca neinregistrata la Administratia financiara,ce trebuie sa fac.

 50. serban a intrebat:

  sotul a deschis un srl pentru a putea intocmi si depune un proiect FEADR, acesta fiind declarat neeligibil. ce trebuie sa faca pentru a o inchide?

 51. Tolbaru George a intrebat:

  buna ziua suntem doi actionari ce detinem un srl inchis temporar pe trei ani care exira in noiembrie 2012.Am dorii sa inchidem definitiv firma care are sediul in comuna Sinpetru jud.Brasov.Cum trebuie sa procedam.Care sunt cOsturile.Ce alternative avem.Va multumesc.

 52. `lungu mariana a intrebat:

  sunt asociat unic intr-un srl propus spre dizolvare de ANAF, pentru nedepunerea declaratiilir fiscale si acum cand am vrut sa deschid o firma in care sa fiu asociat cu 50%, mi-au spus de la ANAF, ca nu pot depasi 15% procent ca asociat int-o alta firma, dat fiind situatia prezentata. Nu mi-au spus care este temeiul legal. ma puteti ajuta in acest sens, sa verific si eu situatia legala, vreau sa stiu daca asa stsu lucrurile si care este temeiul de drept. Multumesc anticipat.

 53. domnita a intrebat:

  Buna ziua , sunt asociat unic la un srl aflat in suspendare , care doresc sa-l inchid firma nu are datorii , sau depus toate declaratiile , dar are o masina , xerox , imprimante…pot sa fac eu o monografie contabila , sau exista in pdf modele pt. o situatie financiara , sau trebuie un lichidator?Care ar fi taxele de dizolvare , lichidare , radiere

 54. sorina a intrebat:

  Buna ziua,

  Avem un srl cu asociat unic si ca angajat doar contabila cu un contract de 2 ore. Am dori suspendarea activitatii. Mentionez ca firma are datorii catre stat in valoare de 13.000 ron. Este posibila suspendarea ?? In perioada suspendarii se mai acumuleaza penalitati la debitul restant???
  exista vreo varianta mai simpla de a inchide firma tinand cont ca nu putem achita datoriile??

 55. Gigi a intrebat:

  Impreuna cu sotia suntem asociati la srl infiintata in 2007 si a carei suspendare expira la 31.12.2012; avem ca active pe firma: un teren precum si alte bunuri : calculator, mobilier,casa de marcat, etc.( activitate reprezentand -spatiu de joaca pt. copii )si
  nu dorim sa mai reluam activitatea firmei.
  Care este solutia cea mai simpla si cu costurile cele mai reduse? Va multumesc.

 56. Dorina Bugnariu a intrebat:

  care este modalitatea legala/documentul prin care un autoturism amortizat integral poate trece in proprietatea asociatului unic (ca persoana fizica) consecutiv dizolvarii voluntare a respectivului srl? Cu alte cuvinte, cu ce document anume trebuie sa se prezinte asociatul unic=persoana fizica la Politie si la Primarie/Impozite si Taxe locale pentru a realiza transcrierea autoturismului respectiv? Este sau nu obligatoriu ca acest transfer de proprietate sa se faca prin act de vanzare-cumparare (incheiat anterior fazei de radiere a firmei) sau se poate face exclusiv pe baza certificatului constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite eliberat de catre Registrul Comertului?

 57. cristi a intrebat:

  buna ziua. doresc sa aflu cum se poate inchide un SRL suspendat fara activitate si patrimoniu al carui asociat unic a decedat

 58. Alina a intrebat:

  buna ziua, am o firma cu asociat unic, un srl, dar firmna are datorii foarte mari la bugetul de stat iar pe bunurile firmei a fost pus sechestru, datorii vechi de 1 an la furnizori, cum as putea sa o inchid?

 59. dragos a intrebat:

  Buna
  De aproximativ 12 ani nu mai stiu nimic de firma care o aveam in romania. Cautand in internet am aflat ca a fost trecuta ca inactiva in martie anul trecut.
  Care este terminul pt dizolvare si cum `pot sa stiu in ce situatie se fla : datorii … etc

 60. maricica craciun a intrebat:

  suntem doi asociati cu parti egale,celalat asociat a deschis o firma noua cu acelasi obiect de activitate si facand concurenta neloiala nu se mai implica in firma veche ,cum pot sa o inchid si sa fac o firma noua

 61. ioana a intrebat:

  Am o societate SRL cu asociat unic care isi desfasoara activitatea din 2002. As dori sa o inchid, datorita contextului economic actual, dar si din motive de sanatate. Societatea nu are datorii, dar am marfa pe stoc ( produse industriale) Societatea este platitoare de tva. Ce voi face cu marfa ? Daca gasesc sa nai vand din ea la societati cu acelasi profil, pot face reducere in acte ( cine o cumpara pentru a o revinde isi practica adaosul lui comercial ) Se recalculeaza tva-ul ? Dar cu restul de marfa ce fac ? Mentionez ca doresc lichidare si radiere definitiva. Multumesc

 62. Larisa a intrebat:

  O societate comerciala infiintata in 2011, nu a desfasurat nici o activitate, nu a inregistrat nici un fel de venituri, doreste lichidare. Nu are active, nu are datorii decat catre asociat. Care ar fi cea mai simpla si ieftina varianta de lichidare? O monografie contabila potrivita?
  Multumesc

 63. popescu ioana a intrebat:

  am avut un srl pentru care am primit hotararea de dizolvare,dar mi-a ramas pe firma un auto turism ,cum il transfer pe persoana fizica?

 64. Mihaela a intrebat:

  Buna ziua,
  Am o societate pe care doresc sa o inchid prin procedura dizolvare voluntara.
  Tin sa va precizez ca nu am datorii la stat dar am in balanta sold la stocul de marfuri si sol la mijloace fixe.
  Cum procedez si cat dureaza dizolvarea.

 65. irina a intrebat:

  Buna seara, imi cer scuze pentru deranj… Sunt administrator la o firma care este in lichidare cu lichidator din 2006. Pe site-ul Registrului Comertului apare inca in lichidare cu ultima mentiune in 2006. Mentionez ca din 2006 n-am mai primit niciun semn de la lichidator. Chiar eram sigura ca este radiata. Ce pot face? Va multumesc anticipat pentru bunavointa.

 66. tibi a intrebat:

  salut sant tibi si am o firma de constructii care nu a avut nici un fel de activitate cum fac sa o anchid cat mai repede multumesc

 67. tibi a intrebat:

  salut sant tibi si am o firma de constructii care nu a avut nici un fel de activitate sant asociat unic cum fac sa o anchid cat mai repede multumesc

 68. Iorgovan a intrebat:

  Doresc sa inchid un SRL care are doi actionari membri ai familie,prin lichidare voluntara.
  Nu am datorii la buget,insa avem ca mijloace fixe neamortizate in totalitate un autoturism si un imobil.
  Cum se procedeaza cu aceste mijloace fixe,deoarece nu dorim sa le vindem,asociatii fiind sot si sotie?

 69. elisa a intrebat:

  am un SRL ,asociat unic cu raspundere limitata.la constituirea SC am inregistrat cladirea cu contract de comodat fara valoare intre persoana mea si SC prin 2121=456 cu valoarea cladirii.acum vreau sa dizolv SC si nu stiu cum sa scap de cladire,nemaiavand niciun alt activ.mai platesc ceva impozit sau TVA? cladirea nu a fost inregistrata cu TVA deoarece la data respectiva nu eram platitor de TVA ,in schimb am calculat amortizare

 70. CHIVU MAGDALENA a intrebat:

  Am o intrebare : O societate cu asociat unuc, asociatul unic a decedat cum procedez sa inchid firma daca mosenitorii (familia) nu doresc sa faca succesiunea?

 71. alexandra a intrebat:

  Buna ziua.detin o firma srl si vreau sa o inchid de tot.Problema este ca sediul firmei este in Iasi iar eu sunt din Suceava.Ma puteti indruma va rog ce trebuie sa fac,ce acte sunt necesare dar si costurile privind aceste actiuni?Am inteles ca este foarte mult de umblat.Si daca as angaja un avocat cat costa?Va multumesc mult pentru amabilitate.

 72. Porumb Bogdan a intrebat:

  Buna ziua as dori dacă pot închide ( lichida ) o firma 2 asociații fără nici o datorie la stat singurul lucru este ca are ca stoc in jur de 200.000 lei . Întrebarea este dacă se poate in vreun fel.

 73. oana a intrebat:

  In cazul in care proprietarul imi reziliaza contractul de comodat pt spatiul la adresa caruia am sediul social al unul s.r.l. , ce se intampla cu societatea, neavand posibilitatea de a gasi un nou spatiu pt sediu?

 74. ACHIM GABRIELA a intrebat:

  Buna ziua,
  Sunt expert contabil si am un client care a patit urmatoarea situatie: au un SRL care a stat in suspendare 3 ani,si nu are activitate nici in present ,dar are datorii la buget ( penalitati neachitate-4400RON). Nu are bani in cont sau bunuri executabile.
  Cei de la ANAF au initial si obtinut dizolvarea, iar ulterior au declarat insolventa. Acum au emis o decizie de atragerea raspunderii personale pe motiv ca administratorul nu a anuntat el insolventa( art.27 alin.2 lit.c si d din OG.92/2003)
  E posibil sa dispui insolventa la o firma dizolvata?
  Multumesc,
  Gabriela Achim

 75. valeria a intrebat:

  Dar in cazul inchiderii PFA, etapele sunt tot acestea, respectiv dizolvare, lichidare si radiere? Sau vorbim doar de radiere? Cand inchidem PFA procedura e diferita daca avem sau nu activitate?

 76. gabi a intrebat:

  buna ,am o ii pe care as vrea sa o inchid, problema este ca mai am marfa pe stoc pe care nu o mai vrea nimeni, se poate inchide inteprinderea avand marfa pe stoc ?Mentionez ca nu am datorii la stat sau la furnizori.Am fost la finante sa ma interesez dar mi sa spus ca trebuie sa vand marfa, dar cui?As putea macar sa o vand la pretul de cumparare ca sa nu mai platesc impozit si pe adausul comercial?

 77. camelia a intrebat:

  Buna,
  Am o societate comerciala care are datorii la stat si mai multe credite la banci.ce pot sa fac?
  Active nu mai detine.Vreau sa scap de ea.Cum trebuie procedat?Nu am interes sa intru in insolventa,ce as putea face? o lichidez? dau faliment? Asociatii nu au bunuri pe numele lor. rog raspuns cat mai repede daca se poate

 78. ioana a intrebat:

  buna ziua,
  detin un srl din 2008, cu 2 asociati. srl -ul nu a functionat niciodata si a fost suspendat pe o perioada de 3 ani. as dori sa stiu ce acte sunt necesare pt inchiderea societatii. aceasta figureaza cu datorie 1200 lei.
  multumesc

 79. laszlo a intrebat:

  Buna ziua
  Am o societate care a fost suspendata in anul 2010, inainte de 1.07.2010 cand procentul TVA s-a schimbat de la 19% la 24%.
  Acum se lichideaza firma si nu stiu ce cota se aplica la stoc ramas in societate.19% sau 24%?
  Va rog sa-mi dati un raspuns.
  Multumesc

 80. adrian a intrebat:

  Am si eu o intrebare.Detin o firma de transport si vreau sa o dizolv voluntar ,mentionez ca firma nu are datorii la anaf ,doar la o firma privata de transport din o alta tara europeana.pot dizolva voluntar firma .va multumesc si astept un raspuns.

 81. lenuta a intrebat:

  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.In anul 2010 este infiintata o societate comerciala cu capital de stat prin unirea a doua servicii publice.In HCL de infiintare se scrie ” bunurile aflate in patrimoniul propriu al celor doua servicii publice, vor fi preluate de noua societate”.
  In anul 2013 aceasta societate este lichidata tot printr-un HCL.Ce se intampla cu bunurile apartinand celor doua foste servicii?

 82. ana a intrebat:

  Daca societatea are un angajat cu CM suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani, doate face lichidarea acesteia?
  Multumesc.

 83. Petrescu Elena a intrebat:

  Buna ziua,
  ce se intampla cu firma cu asociat unic a carei procedura de lichidare a fost inceputa, dar are datorii catre bugetul de stat? Firma are si un angajat in concediu medical.As dori care este statutul acestui angajat.Mentionez ca depunem declaratiile la zi si incercam sa achitam datoria catre bugetul de stat, pana la urmatorul pas care este dizolvarea firmei.
  S-a completat cererea de radiere si s-a depus dovada achitarii taxelor (taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of.)

 84. Strugar Ioan Euzeb a intrebat:

  Am avut o societate cu raspundere limitata care a fost dizolvata prin Hotarare a Tribunalului Suceava in anul 2005:
  -Directia Generala a Finantelor Publice Suceava a formulat recurs,care a fost respins ca nefondat si irevocabil.
  INTREBARE: Este legala stabilirea unui lichidator in afara termenului legal de 3 luni,respectiv in anul 2007?

 85. canada goose sale a intrebat:

  It will most likely be a very difficult move if a number of us were to understand more about fight constantly together,the reason is Michishita said

 86. canada goose sale a intrebat:

  The initial safety lapse been adapted as scientists as part of your bioterror lab were trying on the town a multi function many of the new protocol as well as inactivating anthrax,making use of their chemicals instead concerning radiation

 87. canada goose outlet a intrebat:

  About an hour after the season ended, Chris Bosh was standing near the bus ramp from where the Miami Heat would soon depart for the airport and the offseason

 88. canada goose outlet store a intrebat:

  That doesn’t take into account any separate state charges

 89. canada goose outlet a intrebat:

  From there, they blend into the crowd of park goers

 90. canada goose jacket outlet a intrebat:

  Her career has been marked by health problems

 91. 激安ニューバランス a intrebat:

  私はオフトピック場合は、これを知っているが、私は自分の始めに探していますブログと不思議したすべてがに必要とされるもの取得するには?私はあなたのようなブログはかなりの費用がかかるだろう持つと仮定している?私は今ではない、非常にウェブスマートので、私は100%ではないんだ一定。どれ推奨やアドバイスをいただければ幸いです。 感謝を

 92. canada goose outlet a intrebat:

  I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?

 93. oakley sunglasses eyepatch in movies a intrebat:

  Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog site is in the exact same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Thanks!

 94. nfl team jersey sales a intrebat:

  Hi! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!

 95. nfl team colors a intrebat:

  Wonderful post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. Thank you!

 96. nike throwback nfl jerseys a intrebat:

  Hi! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

 97. official fifa jerseys a intrebat:

  Thanks for your personal marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you are a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come back from now on. I want to encourage that you continue your great work, have a nice morning!

 98. nfl jerseys legit a intrebat:

  Hey there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Thank you so much!

 99. official autographed soccer jerseys a intrebat:

  We absolutely love your blog and find the majority of your post’s to be exactly I’m looking for. Would you offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on many of the subjects you write about here. Again, awesome web log!

 100. nba jerseys big sizes a intrebat:

  Greetings from Los angeles! I’m bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, wonderful blog!

 101. make custom hockey jerseys a intrebat:

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thanks

 102. ny rangers heritage jersey for sale a intrebat:

  I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be precisely what I’m looking for. Does one offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a number of the subjects you write concerning here. Again, awesome weblog!

 103. crenguta a intrebat:

  Buna ziua!am avut un PFA in 2005,dizolvat in 2010,pot relua activitatea pe aceasta firma platind taxe si ce mai este necesar sau trebuie sa infiintez alt PFA?
  Mentionez ca este vb de 20473810-COD UNIC DE INREGISTRARE.
  multumesc
  astept raspuns

 104. カシオ 電子手帳 a intrebat:

  ウェブサイトコンタクトページを持っているあなたはいますか? 電子メールの電子メールあなた| シュート送信私がしたいのですが、トラブルそれを見つけるのが、私はあるんです。あなたは公聴会に興味があるかもしれないあなたのブログのための提案、アイデア創造的なアイデア私はいくつかを持っている。いずれにしても、素晴らしい時間をかけてサイトと私は拡張する開発、それを楽しみにしています。
  カシオ 電子手帳 http://misskady.com/wp-content/themes/twentyfourteen/casio-1228/@42014102214130149@55ka.php

 105. black friday beats by dre 2014 a intrebat:

  http://www.linkpublishing.com/flash/heart/michael-kors-best-buy-black-friday-2014-deals.html

 106. Ricci a intrebat:

  Buna ziua,
  Ma puteti ajuta cu un model de DECIZIE DE DIZOLVARE cu ANEXA cu contor de cuvinte,necesara la dizolvarea voluntara si lichidarea voluntara a unui SRL,cu unic asociat,fara datorii?
  Ce ar mai presupune redactarea acestei DECIZII,ca sa nu fie respinsa la Of.Comertului si sa fiu obligat sa apelez la o firma specializata?
  Multumesc anticipat

 107. Nike Free 3.0 a intrebat:

  The Mars Atmosphere and Volatile Evolution spacecraft, known as Maven, is to examine the composition of the red planet’s upper atmosphere and the extent to which it has changed.

 108. Nike Free 2014 a intrebat:

  Britain and its military allies could use their collective strength, with helicopters, medical ships and experience at co-ordinating complex operations, to deal with the unfolding tragedy in Sierra Leone, Liberia and Guinea, the group of former prime ministers, military chiefs and two former secretary-generals of Nato, including Lord Robertson of Port Ellen, said.

 109. Diana a intrebat:

  O societatea incepe procedura de lichidare si dizolvare. In cazul in care are marfa pe stoc, clienti neincasati si furnizori neachitati trebuie numit un lichidator

 110. STANICA ADRIAN a intrebat:

  BUna ziua
  Am un SRL infiintat in 2007, cu doi asociati, eu si respectiv, sotia mea.
  societatea nu a derulat niciun fel de activitate.toate declaratiile contabile necesar a fi depuse au fost depuse pe 0pan la acest moment.
  Intentionam sa o inchidem.
  Ne puteti spune ce documente trebuie sa pregatim,durata si,nu in ultimul rand, costul procedurii sau procedurilor.
  Va multumesc frumos

 111. Oakley 0960 Asican Rit Sunglasses a intrebat:

  Hampir dua puluh minit barulah sampai kerumah Pauline.Aku hairan.“Pak su dengan abang Khai wat per nih? Alhamdulilah kerana Ifah tetap setia menanti saya walaupun saya kerap kali mengecewakannya.Siapa awak kata? Qurratu’ain terpana, ada orang datang merisik Ain la… macam mana ni?Penat betul melayan kerenahnya.Thanks sebab sudi tunggu sampai 10 tahun. ??

 112. Oakley Beckon Sunglasses a intrebat:

  Laaa??tak kahwin lagi aku rupanya. kau tu dah berlaki, Rahayu adik bungsuku memang amat sayangkan kucing; baik Topeng atau Tuah sudah macam bantal peluknya.” ibu mengemas pakaian yang perlu dibawa ke kampung. ” maafkan papa sayang??Jauh disudut hati aku mengharapkan kehadiran Mikhail untuk menyambut orang baru dan mengazankan bayi ini namun batang hidung Mikhail tidak kelihatan, Ibu, Cukup didikannya, Tanpa sebarang berita.tahu.Ma boleh faham.bersedih lepas kahwin. “Assalamualaikum. Nina ni…. kita pernah jumpakan?Sampai hati kau. “Tu dia dah panggil tu. Terima kasih Hani!” Imran mula muak. Terang Puan Haridhah dengan panjang lebar. seorang guru sastera di sebuah sekolah di ibu kota.

 113. Air Jordan 11 Mens a intrebat:

  Wajah Min disentuh dengan belakang tapak tangan. Menuju bilik tidurnya yang bersebelahan dengan bilik tidur Afi. Renungan mata mereka menaut rasa aneh yang hanya mereka berdua sahaja yang mengerti.Ahh… salah ibu juga. Sebab aku tahu,”“Ya? kau tolonglah hambamu ini.Aku tidak tahu lagi apa yang harus aku lakukan… Muaz saya juga tak pernah berhenti mencintai awak…jeritku di angin lalu“Awak nak apa lagi?” Kirana menjawab telefon dengan suara agak serak. “Bos suruh saya missed call dia lepas akak terima bunga ni.” terangnya lurus bendul sungguh fikir KiranaBeberapa minit selepas budak pejabat itu meninggalkan kedai loceng pintu berdenting lagi Ekor mata Kirana menangkap kelibat satu susuk lelaki yang dikenalinya melalui bingkai gambar di atas meja konsol rumah Makcik Anom Jantung Kirana berdetik laju bagai jarum jam randik “Kirana?” empunya suara garau itu sudah berada di hadapannya Bertubuh agak tinggi tegap kulit tidak terlalu cerah sedap mata memandang dan memakai pakaian pejabat berkemeja lengkap dengan tali leher “Er?Encik Johan thanks for the bouquet Saya?.saya?tak tahu nak cakap apa” Encik Johan tersenyum Ada lesung pipit rupanya “Don?t say anything Just accept it tanda salam perkenalan dari saya Dan?panggil saya Johan je ok No more ?encik-encik?.

 114. adela a intrebat:

  este obligatoriu sau nu sa fie inchise conturile firmei in cazul dizolvarii definitive?

 115. anonim a intrebat:

  Daca o firma n-a ma functionat din 2009 , nu sa facut absolut nimic ,, ce se intimpla daca e executata silit,, mentionez ca administratorul nu are venit si nici bunuri materiale!!
  Va multumesc!

 116. serban m a intrebat:

  buna ziua.
  vreau sa inchid si eu o societate cu asociat unic, deoarece nu mai lucrez pe ea de trei ani,ce acte trebuie si cat ma costa,precizez ca nu am datorii catre buget

 117. iovan constantin a intrebat:

  sunt actionar intr-un srl impreuna cu un asciat. anul trecut asociatul a decedat iar eu nu mai doresc continuarea firmei ca unic asociat si nu este stipulata continuarea nici in actul constitutiv. asociatul decedat este cetatean strain si nu am certificatul de deces. srl-ul nu mai are activitate din anul 2012 si nu are datorii la bugetul de stat sau la terti. srl-ul nu are patrimoniu. ce ma sfatuiti sa fac pentru al lichida?

 118. Ady a intrebat:

  Buna seara,am avut un PFA pe care l-am radiat de la ORCE,dar inca nu am ajuns la financiar sa anult inchiderea .Am ramas cu o masina inmatriculata pe PFA pe care vreau sa o trec pe PF(tot eu) Aceasta masina nu am amirtizato pentru ca nu am avut activitate de cand am luato, am avut ca activitate ,,taxi”".intrebarea mea este , care sunt pasi pe care trebuie sa-i parcurg ca sa nu am nici o problema . Multumesc

 119. Alex a intrebat:

  Buna ziua,

  Avem o firma cu 3 asociati dintre care unul din asociati este plecat pe termen lung in afara si vine foarte rar in Romania. Cum se poate proceda in acest caz? Se poate face o imputernicire in favoarea unui alt asociat pentru a-l reprezenta legal?

  Multumesc!

 120. nicu a intrebat:

  Buna ziua!
  La inchiderea unei societati (srl-asociat unic) prin dizolvare voluntara si lichidare, pot compensa valoarea stocului de marfa cu soldul contului 455 fara sa platesc tva si 3% impozit pe venit?
  VA MULTUMESC!

 121. stroe geta a intrebat:

  am o intreprindere familiala cu 2 asociati 50% cu 50% ,iar unul dintre asociati a decedat .Intreprinderea nu are datorii dar are mijloace fixe neamortizate total .Cum procedez pentru radierea ei din Registrul Cometului si deschiderea succesiunii pentru cota de 50%.

 122. 100%新品激安 即日出荷 a intrebat:

  同僚の友人、素敵 記事と気難しい 実際にはこれらによって楽しん}この場所で、私は{本当にです。
  100%新品激安 即日出荷 http://www.torwar.cos.pl/tide-25039-163.html

 123. 直営店 アウトレット 2015春夏新色追加 a intrebat:

  私はわからない理由を正確にが、この私のために遅いウェブサイト ロードしています。他の誰がこの問題を有するされているか、である|私の最後の問題問題? 後で、後で、問題がまだ存在するかどうか私は戻って確認します。
  直営店 アウトレット 2015春夏新色追加 http://countyautoauctiononline.com/gain-25191-166.html

 124. セール対象商品 激安 人気 a intrebat:

  私はわからない理由を正確にが、この私のために遅いウェブサイト ロードしています。他の誰がこの問題を有するされているか、である|私の最後の問題問題? 後で、後で、問題がまだ存在するかどうか私は戻って確認します。
  セール対象商品 激安 人気 http://haven.sff.cz/gain-24678-164.html

 125. レディースメンズ 商品到着後レビュー記載でプレゼント a intrebat:

  ねえ 素敵ブログ!
  レディースメンズ 商品到着後レビュー記載でプレゼント http://www.meneresearch.com/tide-24169-216.html

 126. 高性能と信頼性 即日出荷 a intrebat:

  こんにちはは私です、私もこの を訪問しています、このウェブサイト 快適な潔癖と視聴者は実際共有Webページは} {実際にあります良い思考。
  高性能と信頼性 即日出荷 http://jedziemydopragi.pl/tide-24762-211.html

 127. 完売間近 店内全品ポイント10倍 a intrebat:

  のために設計役立つ| |便利な|価値| 有益であるサイトのWebページのWebサイト、私が持っている良いそれは注目すべき素晴らしい素晴らしいです 用ノウハウ|知識|私の経験をサポートするために|の賛成で|のために設計されています。感謝管理
  完売間近 店内全品ポイント10倍 http://anurex.gr/gain-24526-163.html

 128. 本物 人気 セール対象商品 a intrebat:

  、良い ポストと素敵 ここにコメントし付勢これらによって楽しん}この場所で、私は{本当にです。
  本物 人気 セール対象商品 http://www.cincovillas.org/gain-25441-199.html

Intreaba si tu si vei primi raspunsul pe e-mail!

Ne gasiti si pe